BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,88
HABER /  DÜNYA

Suudi Arabistan'dan son dakika kararı Usame bin Ladin'in oğlu vatandaşlıktan çıkarıldı

Suudi Arabistan'dan dünyayı şaşırtacak bir son dakika kararı geldi. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, El Kaide'nin eski lideri Usame bin Ladin'in oğlu Hamza Bin Ladin'in Suudi Arabistan vatandaşlığını iptal ettiğini duyurdu.

Abone ol

Suudi Arabistan İç İşleri Bakanlığı, Usame bin Ladin'in oğlu Hamza Bin Ladin'in Suudi Arabistan vatandaşlığını iptal ettiğini duyurdu. Açıklama, ABD yönetiminin, Hamza bin Ladin'in başına 1 milyon dolar ödül koyduğunu duyurmasının ardından geldi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hamza bin Ladin, El Kaide örgütü içinde yükselen lider olarak tanımlanarak, 2015 yılından bu yana örgüt militanlarını ABD üslerine saldırmaya teşvik eden videolar çektiği ve 2011'de öldürülen babası Usame bin Ladin'in intikamını almaya çalıştığı ifade edilmişti.

Küresel terörist statüsüne alınmıştı!

Hamza bin Ladin'in 2017 yılında Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist statüsüne alındığı, bu sebeple ABD'de olan tüm mal varlıklarının dondurulduğu belirtilen açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanlığı Adalet İçin Ödül Programı, El Kaide’nin kilit lideri Hamza bin Ladin'e ulaştıracak kimlik veya lokasyon bilgisi için 1 milyon dolar öneriyor." denilmişti.