BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,80
ALTIN 2.478,29
HABER /  DÜNYA

Suudi Arabistan çıldıracak son dakika Katar'la ABD anlaştı

Suudi Arabistan'ın başını çektiği Katar'a karşı abluka krizinde son dakika gelişmesi yaşandı. ABD ile Katar terörle mücadele ve terörizmin finansmanın engellenmesi konusunda mutabakat imzalandı.

Abone ol

Suudi Arabistan'ın başını çektiği10 ülkenin diplomatik ilişkilerini keserek tecrit ettiği Katar'la yaşanan krizde yeni bir gelişme yaşandı. Abluka krizinde ABD devreye girmişti. Suudi Arabistan'ın teröre destek vermekle suçladığı Katar'la ABD anlaşma sağladı. İki ülke arasında 'terörizmin finanse edilmesinin engellenmesi ve terörle mücadele' konusunda ortak mutabakat bildirisi imzalandığı duyuruldu.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson Türkiye'nin ardından Katar'a geçmişti. Burada gazeteciler konuşan Tillerson, Katar'ın tavrının makul olduğunu söylemişti. 

Görüşmelerin ardından Rex Tillerson'ın üst düzey danışmanı R.C. Hammond'dan son dakika açıklaması geldi. Hammond, Tillerson'ın Katar ziyareti sırasında iki ülke arasında 'terörün finansmanıyla mücadele' anlaşması imzalandığını duyurdu.

Hammond "Katar ve ABD, Katar'ın terörle mücadeleyi güçlendirmek ve terörün finansmanı konusuna eğilmek için bundan sonraki çabalarının çerçevesini çizen bir mutabakat zaptı imzaladı" dedi.