BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,80
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de toplu istifa depremi! 50 kişi birden istifasını verdi

BALIKESİR'in Burhaniye MHP ilçe teşkilatında istifa sarsıntısı yaşandı. Burhaniye Belediye Meclis Üyesi Ali Galip Baş'ın aralarında bulunduğu 50 kişi topluca MHP'den istifa ettiler. İstifanın perde arkasında ne var? Koray Aydın 'tasfiye ve bölünme' uyarısıyla flaş bir açıklama yaptı.

Abone ol

MHP'den ayrılan Meral Akşener yeni bir parti kurarken, Balıkesir Burhaniye'den gelen haber gözleri partiye çevirdi. MHP Burhaniye İlçe Teşkilatı'nda toplu istifalar yaşandı. 50 kişi istifa kararlarını yazılı bir açıklama ile duyurdular.

Peki istifanın sebebi neydi? İstifacılar yazılı açıklamada şu gerekçeleri gösterdiler;

-"Gelinen durum itibari ile MHP'de parti içi haksızlık, hukuksuzluk had safhaya çıkmıştır. Kişisel çıkarlar uğruna hareket edenler, inandığımız değerleri hiçe saymışlar, parti içi tüm demokratik yolları tıkamışlar, seçme hakkımızı gasp etmişlerdir. Bugün itibari ile MHP'den istifamızı veriyoruz. Gerek yerel seçimlerde, gerekse genel seçimlerde oyları ile bizleri destekleyen tüm Burhaniyeli hemşerilerimize teşekkür ederiz."

İSTİFACILARA ARASINDA KİMLER VAR?
Partiden istifa edenler arasında MHP Burhaniye eski İlçe Başkanları Erdoğan Kahya ve Ali Kumseli, Burhaniye Belediye Meclis Üyesi Ali Galip Baş ve 2015'teki genel seçimde MHP'den Balıkesir Milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Bülent Başaran'ın da olduğu belirtildi.

İSTİFANIN ASIL SEBEBİ NE?
İstifalar MHP Balıkesir il başkanlığı seçimlerinin ardından geldi. Seçimlere il başkan adayı sokulmadı. MHP Balıkesir MHP İl Kongresi'nde Mustafa Ozan Dereli'nin listesi Divan Başkanlığı tarafından seçime sokulmayınca kongreye tek liste ile giren Suat Par, Balıkesir MHP'nin yeni il başkanı oldu. Topluca istifa eden 50 kişinin Meral Akşener'in kurduğu partiye katılıp katılmayacağı merak konusu.

MHP BÖLÜNÜYOR MU? KORAY AYDIN UYARDI!
Toplu istifa ile sallanan MHP kanadında Koray Aydın'dan da çok sert bir açıklama geldi. Ülkücü hareketten ayrılmayanlara kapının gösterildiğini belirten Koray Aydın, MHP yönetiminin parti içi muhalefeti sindirmeye çalıştığını söyledi.

Koray Aydın 'tasfiye var bölünüyoruz' diyerekk şunları söyledi:

-"Bir dönem muhalif olmuş Ülkücüyle sosyal medyada arkadaş olmak, fikirlerini beğenmek veya paylaşmak ihraç sebebi olmaktadır. Kendi mensubuna güvenmeyen, en haklı itiraza bile tahammül göstermeyen ve nihayet parti içi muhalefeti yok edilen bir MHP, açıkça tasfiyeye sürüklenmektedir.'