BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.444,88
HABER /  DÜNYA

Suudi Arabistan cenazesini göndermiyor

Suudi yetkililer, geçtiğimiz ay bir trafik kazasında hayatını kaybeden Türk inşaat işçisi Osman Nuri Öztürk’ün cenazesini ailesine göndermiy...

Abone ol

Suudi yetkililer, geçtiğimiz ay bir trafik kazasında hayatını kaybeden Türk inşaat işçisi Osman Nuri Öztürk’ün cenazesini ailesine göndermiyor.
Öztürk’ün kardeşi Nevin Uçan, ağabeyinin 22 Aralık’ta Cidde’ye 8 kilometre uzaklıktaki Abha bölgesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiğini belirterek, Suudi yetkililerin bürokratik engeller çıkarttığını ve cenazeyi iade etmediğini söyledi.
İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’ndan gerekli belgeleri alarak Suudi Arabistan’a gönderdiklerini söyleyen Uçan, buna rağmen günlerdir Suudi yetkililerden cenazenin ne zaman gönderileceğine dair bir cevap alamadıklarını kaydetti.
Nevin Uçan, Suudi Arabistan’da çeşitli şirketlerde inşaat işçisi olarak çalışan ağabeyinin cenazesinin bir an önce Türkiye’ye gönderilmesi için Türk Dışişleri Bakanlığı ve Cidde’deki Türk Konsolosluk yetkililerinden yardım istedi.
Bekar olan ağabeyinin durumuyla, biri uzaktan akraba olan iki işçi arkadaşının ilgilendiğini söyleyen Uçan, Suudi Arabistan’a davet mektubu olmadan turist vizesi alamadıkları için Cidde’ye gidemediklerini belirtti.
(İHA)