BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,09
HABER /  DÜNYA

Dünyada bir ilk olacak

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dünyada ilk defa resmi olmasa da belediyeleri bir kadın ve bir erkek iki belediye başkanıyla yürütece...

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dünyada ilk defa resmi olmasa da belediyeleri bir kadın ve bir erkek iki belediye başkanıyla yürüteceklerini söyledi.
Konya’nın Kulu ilçesinde partisinin düzenlediği mitinge katılan BDP Genel Başkanı Demirtaş, dünyada ilk defa bir kadın bir erkek olarak, resmi olmasa da iki belediye başkanıyla işleri yürüteceklerini belirterek, “Yükün yarısı kadınların yarısı erkeklerin omzundadır. Kadınlar da kendi projelerini uygulayabilmelidir. Gerçek barışın ve kardeşliğin tek teminat olmasını anlatmamız lazım. Asıl birlik projesinin BDP olduğunu anlatmamız lazım. Kendi dilimizle kültürümüzle hep bir arada birlikte olduğumuzu göstermemiz lazım. Yolsuzluk yapmadan, hırsızlık yapmadan bir kentin nasıl yönetilebileceğini gösterebiliriz. Buna inanmayanlar buyursunlar gelsinler görsünler. Bütün adaylarımızla el ele vererek bu halkın başarısı için çalışacağız. Bu kadar engellemelere rağmen, başkanlarımız kaynakların azlığına rağmen başarılar sağladı” dedi.
İstanbul’daki 17 Aralık operasyonu sonrası yaşananlarla ilgili de konuşan Demirtaş, "Bediüzzaman Said-i Nursi’nin takipçileri olduğunu söyleyen cemaatçilere ben buradan sesleniyorum. Siz hırsızlıkları 10 sene boyunca görmezden gelin, ne zaman çıkarlarınız zarar görürse o zaman üstüne gidin. Siz Bediüzzaman’dan bunu mu öğrendiniz" şeklinde konuştu.
(İHA)