BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  GÜNCEL

Susurluk belediyesinde şok

Susurluk Belediye Başkanı Güneş gözaltına alındı. Nedeni de yolsuzluk...

Abone ol Balıkesir'in Susurluk ilçesi Belediye Başkanı İsmail Güneş ile iki belediye görevlisi ve iki özel firma yetkilisinin, ''ihaleye fesat karıştırdıkları'' iddiasıyla gözaltına alındıkları bildirildi.

İl Özel İdaresinden aldığı 2 kum ocağını özel firmaya ihale eden Susurluk Belediyesinin, altyapı çalışmalarında kullandığı kumları da bu firmalardan karşıladığı ve karşılıksız ödemelerde bulunduğu yönündeki ihbar üzerine harekete geçen Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, 24 Aralık 2007 tarihinde, mahkeme kararıyla Susurluk Belediyesi ile ihaleyi alan firmanın muhasebe bölümündeki dosya ve belgelere el koydu.

Susurluk Cumhuriyet Savcılığının dosya ve belgeler üzerinde yaptığı incelemelerin ardından, jandarma, savcılığın talimatıyla bugün Susurluk Belediyesi ile kum ocağı işleten iki özel firmaya operasyon düzenledi.

Operasyonda, Susurluk Belediye Başkanı İsmail Güneş ve Belediye Satın Alma Müdürü Serdar T. ile kimlikleri açıklanmayan bir belediye görevlisi ve iki özel firma yetkilisi, ''Kum ocağı ihalesine fesat karıştırıldığı ve devletin zarara uğratıldığı'' iddiasıyla gözaltına aldı.

Belediye Başkanı Güneş ile diğer zanlıların, Susurluk İlçe Jandarma Komutanlığında sorgulamalarının ardından Susurluk Adliyesine sevk edilecekleri öğrenildi.