BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Sürücüsüz araba hız rekorunu kırdı!

Sürücüsüz otomobil alanında çalışan firmalardan Audi, yeni RS7 modeli ile kendi giden arabalar arasındaki hız rekorunu kırmış durumda.

Abone ol

Diğer büyük firmalar gibi Alman otomobil üreticisi Audi de kendi kendine gidebilen sürücüsüz arabalar ile ilgileniyor. Daha önce A7 modelinin ABD sokaklarında kendi kendine gittiğini görmüştük. Ama Audi şimdi bir rekor kırarak bu konuda iddialı olduğunu göstrmiş durumda.

Audi’nin yeni spor modeli RS7, sürücüsüz şekilde kendi kendine gidebilen en hızlı araba olma ünvanını ele geçirmiş durumda. Büyük yarışların yapıldığı, Frankfurt’un güneyindeki ünlü Hockenheim hız pistinde saatte 240 kilometre hıza çıkan Audi RS7, bir turu iki dakikada kendi kendine giderek tamamladı. Tamamen pilotsuz gerçekleşen deneme, aynı şekilde bir de şoförlü denendi ve 5 saniye daha uzun sürdü.

surucusuz-araba-hiz-rekorunu-kirdi.jpg 

Audi RS7 kendi kendine gidebilmek için üzerindeki bir dizi kameraradar sensörleri, lazer algılayıcılar ve GPS verilerini kullanıyor. Tün toplanan anlık veri, bagaj bölümündeki elektronik hesaplama bilgisayarında işleniyor ve araba yolunu sürücüsüz şekilde bulabiliyor.

Bu test ile kendi kendine giden arabalarda ciddi bir gelişme durumunda olunduğunu ispat eden Audi, henüz bu araçların trafiğe çıkmasına vakit olduğunun farkında. Geliştirme ekibinden Dr.Horst Glaser bu teknolojinin otomobilkazalarını tamamen ortadan kaldırmasa bile, azaltılmasında büyük rol oynayacağına inandıklarını belirtti. Ama mesela henüz trafik kaza sigortası uygulamalarında bu araçların nasıl ele alınacağı gibi konular belirsizliğini koruyor.

Hız rekoru kırılan sürücüsüz arabaya ait videoyu izlemek için buraya tıklamanız yeterli.