BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.438,91
HABER /  GÜNCEL

Suriye'ye şok! Askerleri Türkiye'ye kaçtı

Türk uçağını vuran Suriye güne şok bir haberle uyandı. Esad'ın 1 generali ve 33 askeri Türkiye'ye kaçtı...

Abone ol

Ankara-Şam hattında uçak kriziyle başlayan gerilim tavan yaparken, Esad yönetimi bu sabah şok bir haberle sarsıldı. Suriye'nin askerleri Türkiye'ye kaçtı.

Hatay'dan giriş yapanlar arasında 1'i general, 2'si albay toplam 33 asker bulunuyor. Askerlerin aileleri ile birlikte kaçtıkları öğrenildi. 

1'İ GENENAL 2'Sİ ALBAY


Alınan bilgiye göre, gece saatlerinde Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Kavalcık ve Bükülmez köyü sınırına gelen 1'i general, 2'si albay toplam 33 asker ile asker ailelerinin de bulunduğu 196 Suriyeli Türkiye'ye geçti.

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeliler Şanlıurfa'ya, asker ve asker aileleri ise Hatay'daki Apaydın kampına gönderildi.

Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyü sınırına gelen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 28 Suriyeli de sınırdaki işlemlerin ardından otobüslerle Şanlıurfa'ya gönderildi.

SAVAŞ PİLOTU DA UÇAKLA KAÇMIŞTI

Geçen hafta da Suriye'den bir pilot savaş uçağını da alarak Ürdün'e kaçmıştı. Suriye ordusundan kaçışların daha da artacağı bildiriliyor.

SIRTINDAN VURULAN SURİYELİ TEĞMEN TÜRKİYE SINIRINDA HAYATINI KAYBETTİ

Suriye'nin Lazkiye kentinde çıkan olaylarda vurulan ve ağır yaralı olarak getirildiği Türkiye'ye sınırında hayatını kaybeden Suriyeli teğmen, Hatay'da toprağa verildi.

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı El Aydo beldesinde çıkan olaylarda sırtından vurulduğu belirtilen beraberindeki 2'si yaralı 300 Suriyeli ile dün Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyü sınırına getirilen Suriyeli teğmen Ahmet El Iraki (23) yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Iraki'nin cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisinin ardından Yayladağı ilçesine getirildi.

Yayladağı Asri Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine Iraki'nin yakınlarının yanı sıra, Yayladağı'ndaki kampta kalan Suriyeliler katıldı. Törende, Suriyeliler Beşşar Esed aleyhinde sloganlar attı. Suriyeli imam eşliğinde kılınan namazın ardından Iraki'nin cenazesi toprağa verildi.