BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.406,54
HABER /  POLİTİKA

BDP'den KCK soruşturmalarına sert tepki

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan sendikalara yönelik yapılan operasyona sert tepki gösterdi

Abone ol

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, KCK soruşturması kapsamında KESK ve bağlı sendikalara yönelik yapılan operasyonun etnik bir operasyon olduğunu savundu.

KESK genel merkezini ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan Kaplan, çıkışta bir açıklama yaptı. Yaptığı kısa inceleme ve görüşme sonucunda dehşet verici bir durumla karşı karşıya kaldıklarını aktaran Kaplan, "AK Parti hükümeti yasal, demokratik emek alanındaki sendika ve konfederasyonlarda etnik bir operasyon, Kürt avı başlatmıştır." dedi.

Özel yetkili mahkemelere bakınca bu ülkede Kürt olmanın hükümete göre suç olduğunu gördüklerini belirten Milletvekili Kaplan, KESK'in eğitimden sağlığa her alandaki en temel hak ve hürriyetlerine darbe dönemlerinde dahi böyle bir saldırı yapılmadığını söyledi.

BU OPERASYONLAR TESADÜF DEĞİLDİR

Operasyonların rutine bağlandığını savunan Hasip Kaplan, "Genellikle de Suriye'nin uçak düşürdüğü kamu gündeminin başka bir noktaya odaklandığı dönemlerde bu operasyonların yapılması da tesadüfî değildir." şeklinde konuştu.

Kamu emekçilerinin yanında olduklarını ve göz altı işlemlerini kınadığını sözlerine ekleyen Kaplan, ülkede etnik operasyon yapanları ırkçı olarak ilan ettiklerini ifade etti.