BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,59
ALTIN 2.415,95
HABER /  GÜNCEL

'Suriye'ye müdahale felaket olur'

İngiliz siyaset uzmanı gazeteci Mehdi Hasan'a göre Batı'nın Esad karşıtı Özgür Suriye Ordusu'nu eğittiği yolundaki haberler, 'Kosova ve Libya savaşlarına gidilen süreci akıllara getiriyor.'

Abone ol

Guardian gazetesinin yorum sayfalarında Suriye'yle ilgili olarak İngiltere merkezli New Statesman dergisinin siyaset editörü Mehdi Hasan imzalı bir analiz dikkat çekiyor.

Son günlerde Batı istihbaratının Esad rejimi karşıtı Özgür Suriye Ordusu'nu eğittiği yönünde haberlere dikkat çeken Hasan, bu gelişmenin Kosova ve Libya savaşlarına gidilen süreci akıllara getirdiğini kaydediyor.

Mehdi Hasan Suriye'de Batı öncülüğünde bir savaşın felaket olacağı görüşünü dile getiriyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden bu yönde bir karar çıkmasının mümkün olmadığını, ne Arap Birliği'nin ne de ülke içindeki muhalif grupların bu yönde bir çağrılarının bulunduğunu vurgulayan Mehdi Hasan, şöyle devam ediyor:

''Beşar Esad'ın askerleri tarafından öldürülen, cesur, silahsız ve idealist Suriye gençliği. Ancak yine de karamsar gerçek Batı'nın kendilerine yardım etme olanağının çok sınırlı olduğu.

"Suriye'deki gelişmeleri dışarıdan kontrol edemeyiz, krizi çabuk sonlandıramayız da.

"Eğer Baasçılara karşı halk ayaklanması başarıya ulaşacaksa bütün tarafların, mezhep ve etnik grupların biraraya gelip kendi başlarına başarmaları gerek.

"Üzücü bir gerçek; ama Beşar Esad'ı devirmek bizim işimiz değil.''