BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,63
ALTIN 2.410,93
HABER /  GÜNCEL

İbrahim Akın böyle itiraf etti

Şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan İbrahim Akın'ın, "Menajerim Yusuf Turanlı bana F.Bahçe maçında gol atmamam için 100 bin dolar teklif edildiğini söyledi. Ama bana 50 bin dolar verdiler" dediği öne sürülüyor.

Abone ol

İddianame'de 01.05.2011 günü Fenerbahçe ile İstanbul BŞB maçında şike yapılmasıyla ilgili detaylar geniş bir şekilde yer alırken, İbrahim Akın'ın savcılık ifadesinde 'şike itirafında' bulunması dikkat çekiyor.

İstanbul BŞB'li İbrahim Akın, müdafi eşliğinde alınan savcılık ifadesinde şu itiraflarda bulunuyor:

"Yusuf Turanlı benim menajerimdir. Ben menajerimle maçtan (F.Bahçe maçı) 3 gün önce kendisinin talebi üzerine BİG CHEFS isimli restorantta buluştum. Kendisi bana Fenerbahçe'den maçlarında gol atmamam karşılığında 100 bin dolar teklif edildiğini söyledi... Güvendiğim bir hocaya sordum 'Al' deyince kabul ettim. Ben maçta gol atmadım fakat oynarken psikolojikmen rahatsız oldum...

3 KEZ ŞİKE TEKLİF EDİLDİ
Bir hafta sonra aynı restorantta Yusuf Turanlı ile tekrar buluştuk. Bana poşet içerisinde para getirmişti. Sonra saydığımda daha önce 100 bin dolar getireceğini söylemiş olmasına rağmen 50 bin dolar getirdiğini gördüm...

07.05.2011 günü Fahri Tatan ile yaptığım görüşmede 'Para da cebimde, balyalar... ha, işte var işte böyle işte' derken kastettiğim Yusuf'tan aldığım şike parasına ilişkindir. Bana şimdiye kadarki futbol hayatımda 3 maç için bu yönde tekliflerde bulunuldu.

Bunlardan biri Yusuf Turanlı aracılığı ile Fenerbahçe maçında şike yapmam ile ilgiliydi... Pişmanım, sadece şikeden 50 bin dolar para aldım. 10 bin dolar civarını Erzurum'daki hocaya kurban kesip dağıtması için gönderdim. Gerisini fakir fukaraya dağıttım.

Zaten Belediye ile mukavelemde attığım gol başına 50 bin lira alma maddesi var. Kollukta (emniyette) bana bu husus sorulduğunda poşet içinde İbrahim Toraman'ın forması olduğunu söylemiştim. Bu doğru değildir. Bana Yusuf Turanlı'nın vadettiği paranın bir kısmını almıştım."

İFADESİNİ DEĞİŞTİRMİŞTİ
Savcılıkta 'etkin pişmanlık' olduğunu düşünerek bu itirafı yapan İbrahim Akın, daha sonra avukatını değiştirmiş ve Metris'te de baskı altında böyle söylediğini iddia etmişti. Savcılık, Akın'ın soruşturmayı derinden etkileyecek bu itirafına iddianamede yer verdi. Ayrıca Akın'ın "Balyalar cebimde" diyerek parayı aldığına yönelik telefon konuşmaları da kayıtlarda bulunuyor.