BIST 10.225
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.390,18
HABER /  GÜNCEL

Suriyelilerden İstanbul'da gösteri

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan Suriyeliler, Türkiye'ye teşekkür etti, Rusya'ya tepki gösterdi.

Abone ol

Bir grup Suriyeli, Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto gösterisi yaptı.

Kendilerini ''Suriye Türkmen Kitlesi'' olarak tanımlayan bir grup Suriyeli, İstiklal Caddesi'ndeki konsolosluk binası önünde ellerindeki Suriye bayraklarıyla toplanarak, Arapça ve Türkçe, ''Katil Rusya, Suriye'den defol'', ''Katil İran, Suriye'den defol'', ''Katil Beşşar, Suriye'den defol'', ''Suriye-Türkiye kardeştir'' sloganları attı.

Grup adına konuşan ve Suriye'nin başkenti Şam'da imam olduğu bildirilen Abdulcelil El Said, Rusya'nın Suriye'ye silah göndermeyi bırakması gerektiğini, Rusya'nın gönderdiği silahlarla masum çocukların ve halkın öldürüldüğünü savundu.

Rusya'nın Libya'da da Kaddafi'yi desteklediğini, ancak Kaddafi'nin gideceğini anlayınca politikasını değiştirdiğini dile getiren El Said, Suriye'de de halkın Esad rejimine karşı zaferinin yakın olduğunu kaydetti.

Grup, gösterinin ardından olaysız şekilde dağıldı.

RUSYA'YA PROTESTO

Bu arada, aynı grup üyeleri tarafından Beyazıt Meydanı'nda düzenlenen gösteriyle de Rusya ve Suriye protesto edildi.

Grup adına konuşan Yusuf Molla, tüm Türkmenlerin Suriye'deki zulüm çetesine karşı olduğunu söyleyerek, ülkedeki tüm tutukluların hemen serbest bırakılması ve Suriye'de akan kanın hemen durması gerektiğini kaydetti.

Molla, Türkiye, Körfez ülkeleri ve Katar'ın, Suriye'de yaşananlara karşı duruşlarını saygıyla karşıladıklarını, diğer Arap ülkelerinin de bunu örnek almalarını istediklerini belirtti.

Beyazıt'taki gösteriye, Suriye'nin en büyük aşiretlerinden biri olduğu bildirilen El Bakkara Aşireti lideri Nevvaf El Beşir de katıldı.