BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,20
HABER /  GÜNCEL

Gül'den Hamas ofisi yorumu

Hamas'ın yeni ofisini Türkiye'de açılabileceği iddialarına Cumhurbaşkanı Gül'den de yorum geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hamas'ın yeni ofisini Türkiye'de açabileceği habereriyle ilgili olarak, Türkiye'nin Filistin örgütüyle temasının eskiye dayandığını ve işbirliğinin boyutunun ileride görüleceğini söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri'ne ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, bir gazetecinin, ''ABD basınının iddiasına göre, Hamas Türkiye'de irtibat bürosu açmak istiyor siz ne diyeceksiniz?'' sorusu üzerine, Türkiye'nin Filistin davasının en güçlü destekçilerinden olduğunu belirterek, ''Hamas da Filistin'de, özellikle Gazze bölgesinde seçimlere girmiş, halkın oyuyla seçimleri kazanmış oradaki önemli bir siyasi oluşumdur. Türkiye'nin temasları da bildiğiniz gibi eskiden beri devam etmektedir. Bu çerçevede çeşitli ziyaretler de olmaktadır. Ama bu ziyaretler neticesinde işbirliğinin boyutları nereye varır bu ileride görülecek bir şeydir'' dedi.

Almanya'daki Deniz Feneri bağlantılı soruşturmadan alınan 3 cumhuriyet savcısı hakkında Sincan Cumhuriyet Savcılığınca hapis istemiyle hazırlanan iddianamenin hatırlatılması üzerine ise Gül, yargıyla ilgili fazla şey konuşmanın doğru olmadığını ifade etti. Gül, ''Her şey şeffaf bir şekilde olacağı için eğer herhangi bir yanlışlık söz konusu olursa bunlar zaten kamuoyunda tartışılır, açıkça tartışılır, görülür. Bu bakımdan, yargı konusu, herkesin en çok dikkat etmesi gereken konudur'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, bugün sosyal medyada paylaştığı, Çankaya Köşkü bahçesinde çektirdiği kar fotoğraflarına ilişkin bir soruya karşılık da Çankaya Köşkü'nün, Ankara'nın en yüksek tepesi olduğunu belirterek, ''Bu vesileyle bir şey de söyleyeyim, orası bin 71 metre yükseklikte. Kamuoyunda farklı farklı şeyler söyleniyor. Anlamlı bir rakam... Kar da düşünce Ankara'ya tabii en çok oraya düşüyor. Dün öğleyin, cumaya giderken çok güzel bir manzara vardı. Arkadaşlar 'bir resim çekelim' dediler. Çektik'' dedi.


15 YIL SONRA İLK ZİYARET

Cumhurbaşkanı Gül, BAE Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Halife Bin Zayed Al Nahyan'ın resmi daveti üzerine bu ülkeye gittiğini ifade ederek, beraberinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, aynı zamanda Türkiye ve BAE Karma Ekonomik Komisyon Eşbaşkanlığını da yürüten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile milletvekilleri, akademisyenler ve çok sayıda iş adamının heyette bulunduğunu belirtti.

Bu ziyaretin Türkiye'den Birleşik Arap Emirlikleri'ne 15 yıl aradan sonra devlet başkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olmasının da önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretin geçtiğimiz günlerde kutlanan BAE'nin 40. kuruluş yıl dönümünün ertesine gelmesinin de anlamlı olduğunu söyledi.

Ziyareti kapsamında BAE devlet başkanının yanı sıra devlet başkan yardımcısı, başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşit Al Maktum, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile de görüşeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, ''Temaslarımda, BAE ile ikili ilişkilerimizin tüm veçheleriyle iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konular hakkında kapsamlı görüş alışverişinde bulunacağız'' diye konuştu.