BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Suriyeli Kürtler referanduma gidiyor!

Suriyeli Kürt'ler Esed'le devam ya da tamam için referanduma gidiyor.

Abone ol

Suriye’ de muhalifler ve Beşşar Esed rejimi arasında süren iç savaşta rejim güçlerinin her geçen gün kan kaybettiğini öngören Suriyeli Kürtler ‘’ Esed’le devam, ya da tamam referandumuna gidiyor.

Suriye’ de iç savaş sonrası ülkede yaşanan kargaşa ve otorite boşluğundan faydalanarak ülkenin kuzeyinde Kürt nüfusunun yoğun olduğu kentlerin yönetimine el koyan PKK/PYD, sözde ‘Kürdistan’ sınırları içinde ilan ettiği kentlerde referanduma gidiyor.

Elde edilen bilgilere göre PKK/PYD, yarın yapılması planlanan referandum için gün boyu anons yaparak halkı sandığa davet etti. Yapılacak referandumun ülkede yaşanan iç savaş sonrası Beşşar Esed rejimine tam destek veren PKK / PYD ’nin Suriyeli Kürt’lerden gelen aşırı tepki sonrası bu kararını gözden geçirmek için aldığı iddia ediliyor. PKK / PYD aralarında Kobani, Afrin, Darbesiyeh, Tırbesipi, Serekani, Amude, Derik ve Kamışlı’da yarından itibaren Kürt’lerin önüne referandum sandığı koyacak. Referandum sandığında halkın, ‘‘Esed rejimi ile devam, ya da tamam’’ kararını vermesini istenecek.

Camii ve okullara konulacak referandum sandıklarında 15 yaşından büyük olan çocuklarda oy kullanabilecek.