BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  GÜNCEL

Valiye gizli kamera tuzağı!

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin gizli kamera ile çekilen görüntüleri ve ses kayıtları internette yayınlandı

Abone ol

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'e makamında gizli kamera tuzağı kurup, çektikleri görüntüleri sosyal paylaşım sitesinde yayınladıkları öne sürülen 2'si gazeteci 4 kişinin ev ve işyerlerinde arama yapılarak, bilgisayarlarına el konuldu. Vali Şahin, "Yasal mücadelemi sürdüreceğim" dedi.

Görele’nin Çavuşlu Beldesi'nde inşaatı süren Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne karşı çıkan sivil toplum kuruluşları temsilcilerini bir süre önce makamına davet eden Vali Şahin’e burada gizli kamera tuzağı kurulduğu ortaya çıktı.

Gizli çekilen görüntü ve ses kayıtlarının İnternetteki video paylaşım sitesi Youtube’de yayınlanması ardından harekete geçen Emniyet güçleri, Giresun’da yerel bir gazetede çalışan gazeteci İ.Z ve Y.K ile çevreci A.D ve O.K’nin ev ve işyerlerinde arama yaptı. Arama sonunda bu kişilere ait bilgisayar, flash bellek, fotoğraf makinelerine el konuldu. İfadeleri alınan şüpheliler serbest bırakılırken soruşturma başlatıldı.

VALİDEN AÇIKLAMA

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, yapılanların hiç hoş olmadığını belirterek başlattığı yasal mücadeleyi sürdüreceğini kaydetti. Şahin, şunları söyledi:

"Misafirimiz olarak gelenlerin bu şekilde hareket etmesi tamamen yanlış. Devletin en üst kademesinde bu şekilde gizli çekim yaparak, bu çekimi de tüm dünyaya yaymalarının nedenini hiç anlamış değilim. Gerekeli yasal mücadeleyi mahkemeler nezdinde sürdüreceğim. Kişiler kendilerine çeki düzen vermeli. Herkes yaptığı her hareketin karşılığını mutlaka bulacaktır. Böyle birşey beklemiyordum. Bana söyleyip çekim yapmasında sakınca yoktu. Bir de internette yayınlaması hoş değil."