BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli isyancı askerlerden roket saldırısı

Muhalefetin saflarına geçen askerlerin hava kuvvetleri istihbarat merkezine gece roketatar ve makinalı tüfeklerle saldırı düzenlediği bildirildi.

Abone ol

Suriye ordusunda muhaliflerin safına geçen askerlerin başkent Şam yakınlarındaki bir askeri tesise saldırı düzenlediği bildirildi.

"Suriye Devrim Genel Konseyi"nden yapılan açıklamada, gece düzenlenen saldırıda Harasta bölgesindeki Hava Kuvvetleri İstihbarat Merkezi binasının ağır hasar gördüğü belirtildi.

Açıklamada "Özgür Suriye Ordusu"nun binaya roket ve makinalı tüfeklerle saldırdığı kaydedildi. Bunun muhalif güçlerin protestoların başladığı Mart ayından bu yana düzenlenen en büyük saldırı olduğu vurgulanıyor.

Saldırı, Arap Birliği'nin Beşar Esad hükümetinin protestoları kuvvet kullanarak bastırması karşısında yaptırım kararlarını değerlendireceği toplantı öncesine rastladı.

Suriye hükümeti yabancı gazetecilere ağır sınırlamalar getirdiği için haberler bağımsız kaynaklara doğrulatılamıyor.

Birleşmiş Milletler'e göre Mart ayından beri devam eden protestolarda en az 3500 kişi öldü. Suriye hükümeti olaylardan "silahlı çeteler" ve militanları sorumlu tutuyor.

Esad'a baskılar artıyor

Gözlemciler, hava kuvvetleri istihbarat merkezine düzenlenen saldırının büyük önem arzettiğini, zira halk arasında korku salan bu birimin protestoların bastırılmasında önemli bir rol oynadığını belirtiyor.

Arap Birliği bugün Fas'ta yapacağı toplantıda Suriye'nin üyeliğini resmen askıya alacak ve Esad yönetimi üzerinde baskıları artırmanın yollarını değerlendirecek.

Toplantıda yer almayacak olan Şam Hükümeti, kararı utanç verici olarak nitelemiş ve Arap ülkelerini Batı'yla işbirliği yapmakla suçlamıştı.