BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.394,93
HABER /  GÜNCEL

Puşi mahkumuna hocalarından destek

Taktığı puşi nedeniyle gözaltına alınıp 21 aydır 'terör örgütü üyeliği'nden tutuklu bulunan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül'e hocaları sahip çıktı.

Abone ol

Tutuklanmasına yol açan gizli tanığın ifadesini geri çekmesine rağmen halen tutuklu bulunan Cihan için 85 hocası imza verdi.

Kağıthane'de, Etibank Caddesi'nde, 20 Şubat 2010'da yüzleri puşili bir grup markete molotof kokteyli atıp kaçtı. Galatasaray Üniversitesi öğrencisi 23 yaşındaki Cihan Kırmızıgül, 2 saat sonra olay yerine yakın bir otobüs durağında boynunda puşi olduğu için gözaltına alındı. Gizli bir tanığın emniyette teşhis ettiği Cihan tutuklandı.

Hakkında örgüt üyesi olduğu, yanıcı ve patlayıcı madde attığı iddiasıyla özel yetkili İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 19-61,5 yıl arası hapis istemiyle dava açıldı.

SAVCI BERAAT İSTEDİ

Davada gizli tanık ifadesini geri çekti ve Cihan'ın olay yerinde olmadığını söyledi. Savcı da 14 Eylül 2011'de görülen 5'inci duruşmada, Cihan'ın beraatini istedi Ancak mahkeme, kuvvetli suç şüphesi gerekçesiyle talebi reddetti. 

BUGÜN HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Bugün tekrar hakim karşısına çıkacak Cihan için, bu kez hocaları devreye girdi. Galatasaray Üniversitesi öğretim görevlileri adına yapılan açıklamada, şöyle dendi:

"Tutukluluk nedeniyle infaz kurumunda geçirdiği bu 2 yıllık süre boyunca Cihan yalnızca özgürlüğünden değil, yüksek öğrenim hakkından da yoksun bırakıldı. Galatasaray Üniversitesi çalışanları olarak, öğrencimiz Cihan'a uygulanan tutuklama tedbirinin başından beri hukuka aykırı ve orantısız olduğunu savunuyor, süreler uzadıkça da giderek telafisi imkansız bir mağduriyete dönüştüğüne inanıyoruz. Bu davanın takipçisiyiz."