BIST 10.159
DOLAR 32,11
EURO 35,09
ALTIN 2.466,53
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli anneden Erdoğan'a sürpriz

Suriye'den kaçarak Hatay'a sığınan Suriyeli anne 11. çocuğunu Hatay'da doğurdu ve çocuğunun adını onu kurtaran ülkenin....

Abone ol

Cisr eş-Şuğur kasabasından kaçarak Hatay'a sığınan Suriyeli kadın, seçim gecesi dünyaya getirdiği 11. bebeğine Recep Tayyip adını verdi. Suriyeli anne, "Türkiye kucağını açtı ve bizi ölümden kurtardı. Minnetimi, çocuğuma Başbakan Erdoğan'ın adını vererek göstermek istedim" dedi.

Suriye'de çıkan olaylarda kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecilerin sayısı 6 bin 817'ye yükseldi. Mülteciler kamplara yerleştirilirken, yaralılar ve hastalar da hastanelerde tedavi altına alındı. Şu ana kadar yaklaşık 70 Suriyeli'nin Hatay'daki hastanelerde tedavi edildi. Yaralılar arasında kaza sonucu yaralananlar olduğu gibi Suriyeli askerlerin açtığı sonucunda yaralananlarda bulunuyor.

PUSU KURUP ATEŞ ETTİLER

Antakya Devlet Hastasi'nde tadevileri devam eden 31 yaşındaki Abdul Hadi ve 39 yaşındaki Hikmet, bölgede yaşanan kaos ve dramın detaylarını anlattı. Hikmet adındaki Suriyeli, baskın gecesini şöyle anlattı:

"Sirmeniye köyünde yaşıyorum. Baskın düzenlenince eşim ve 3 çocuğumla Hırbıtulcöze kaçtık. Daha sonra köydeki arkadaşlarla birlikte köyümüze bakıp kontrol etmeye döndük. Birden arabalar ve içinde silahlı adamlar geldi. Bir kısmı ünüformalıydı bir kısmı sivildi. Arabadan inmeden pencereden bize doğru ateş açtılar. Tam kaçarken beni ayağımdan vurdular. Arkadaşlarımın sırtında sınara geldim"

İnsanlık dramanın yaşandığı Suriye'nin Cesr eş-Şuğur kasabasından kaçarak Hatay'a sığınan Suriyeli bir kadın, seçim gecesi dünyaya getirdiği bebeğine Recep Tayyip adını verdi. Hayalet kasabadan kaçarak Hatay'da sıfır noktasındaki çadır kente sığınan Suriyeli kadının aniden doğum sancıları tuttu. Adının açıklanmasını istemeyen kadın, Türk yetkililerin yardımlarıyla Hatay Doğum Hastanesi'ne ambulansla getirildi. Doğuma alınan Suriyeli kadın 11. çocuğunu dünyaya getirdi. Bebeğini kucağına alan ve mutluluk gözyaşı döken Suriyeli kadın, "Türkiye bize kucak açmasaydı, evladımı dünyaya getiremezdim. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye'ye minnetimin bir göstergesi olarak Recep Tayyip adını verdim. Muhammed Türki (Türkiyeli Muhammed) ismi de çok hoşumuza gidiyor. Çocuğumu bu iki isimle çağıracağım" şeklinde konuştu.