BIST 10.323
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.402,58
HABER /  DÜNYA

Suriye'deki olaylarda 37 kişi öldü

Suriye'den ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Bugün çıkan çatışmalarda ölü sayısı 37'ye yükseldi...

Abone ol

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına karşı düzenlediği operasyonlarda açılan ateşte çoğunluğu Humus'ta olmak üzere ölü sayısının 37'ye yükseldiğini duyurdu.

Londra merkezli örgüt, uzun bir zamandan beri yoğun operasyonların hedefi olan ve önemli muhalif kentler arasında yer alan Humus kentinde 16, kuzeydeki İdlib kentinde 9, Şam'ın banliyölerinde 7, Dera'da 2, Hama, Halep ve Golan'da yer alan Kuneytra kentinde birer olmak üzere güvenlik güçlerince açılan ateş sonucunda ölü sayısının 37'ye yükseldiğini belirtti.

Bu arada, Suriye Devrim Konseyi, Humus'un Curet El şeyah, ve Kuseyr semtlerine top ve havan mermilerinin düşmesi sonucunda çok sayıda evin hasar gördüğünü ve bazı evlerde yangınların çıktığını kaydetti.

Konsey, güvenlik güçlerinin Humus'un Rastan ilçesine yoğun bir şekilde operasyonlar düzenlendiğini ve operasyonlar sonucunda onlarca kişinin yaralandığını belirtti.

Şam'ın Hamuriye, Hareste, Masarib, Kefer Susa, Duma ve Zemelka semtinde şiddetli patlamalar meydana geldiğini ve patlamaların ardından bu bölgelerden yoğun silah seslerinin yükseldiğini aktaran konsey, Hula ilçesinde gerçekleşen katliama tepki olarak Şam ve çevre kentlerinde kepenk indirme eylemi yapıldığını ve yüzde 90 başarılı olunduğunu vurguladı.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, ülkenin çeşitli kentlerinde uğradıkları silahlı saldırılarda ölen 25 güvenlik görevlisinin cenazelerinin, askeri hastanelerin morglarından alınıp defnedilmek üzere memleketlerine gönderildiğini duyurdu.

Şam'da meydana gelen patlamalar kentin tüm kesimlerinde duyulurken patlamalarla ilgili resmi kaynaklardan herhangi bir açıklama yapılmadı.