BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Suriye'de kanlı gün

Suriye'de Esed birliklerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 103'e yükseldiği bildirildi.

Abone ol

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda Şam'da 36, Halep'te 32, Humus'ta 10, Deyru'z Zor'da 9, Dera kentinde 7 Lazkiye'de 5 ve Hama kentinde 4 olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda ölü sayısının 103'e çıktığını duyurdu.

Bu arada, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Şam'ın Yermuk, Cobar, Ayn Terma, Kankar ve Kadisiye bölgelerindeki askeri kontrol noktalarına saldırılarda bulunduğunu, nizami orduya zayiat verdirdiğini ve çok sayıda askeri aracı imha ettiğini kaydeden Şam Haber Ağı (SNN), kentin söz konusu yerlerinde ÖSO ile nizami birliklerinin yoğun bir şekilde çatıştığını ve ordunun bölgelere uzaktan top ateşi başlatığını dile getirdi.

Suriye ordusunun, Halep'in Mesukin Hanu, Helek, Süleyman Halebi ve Salahaddin bölgelerini yoğun top ateşine tutuğuna da değinen SNN, ÖSO'nun kentte askeri noktaları hedef alan saldırılar gerçekleştirdiğini kaydetti.

ÖSO'nun Lazkiye'deki saldırısında isabet alan bir askeri helikopterin Ceble askeri havaalanına zorunlu iniş yaptığına işaret eden SNN, ÖSO'nun, İdlib, Dera, Deyru'z Zor, Rakka ve Kuneytra kentlerinde askeri konvoylara saldırılar düzenlediğini vurguladı.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin silahlı gruplara karşı Şam ve Halep'te gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.