BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.492,26
HABER /  GÜNCEL

Antalya'da polise saldırı: 3 şehit

Antalya'da görev başındaki bir grup polise silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 polis şehit oldu.

Abone ol

3 polisin şehit olduğu olaydan sonra kaçan şahısların yakalanması için bölgede özel hareket timlerince operasyon başlatıldı.

ANTALYA'DAKİ POLİSE SALDIRININ HEMEN ARDINDAN ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Olayın ardından şehit olan polislerin kimlikleri açıklandı. Saldırıyı düzenlediği iddia edilen bir kişi ise ölü olarak yakalandı.

Olayın ardından açıklama yapan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, olayda terör şüphesi bulunmadığını açıkladı.

İŞTE ANTALYA'DA GÖREV BAŞINDAKİ POLİSLERİ ÖLDÜREN O SALDIRGAN... DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Antalya'nın TRT Caddesi'nde devriye görevi yapan motorsikletli polis ekibine saat 20.30 sıralarında kırmızı renkli bir otomobilden ateş açıldı. Olayda bir polis ağır yaralandı. Silahlı saldırı sonucu Antalya polisi alarma geçerken, kaçan otomobilin peşine çok sayıda polis düştü. Yaralanan polis, Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılıp tedaviye alındı. Polis ekipleri, saldırganların içinde bulunduğu otomobili Cezayir Kavşağı'nda durdurmak için barikat kurdu. Barikatı aşan otomobilin içinden yine polislere ateş edildi. Olayda 2 polis memuru daha yaralandı. Polisler Akdeniz Üniversitesi Hastanesine götürüldü. Hastanede tedaviye alınan 3 polisde şehit düştü.

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam devriye görevi yapan motorsikletli polis ekiplerine açılan ateş sonucu 3 polisin şehit olduğunu açıkladı. 2 polisin şehit olduğu Akdeniz Üniversitesi Hastanesine giden Emniyet Müdürü Sağlam, 2'si burada birisi de Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanenisinde olmak üzerine 3 polisin şehit olduğunu açıkladı. Olayın terörle ilgisi olup olmadığının araştırıldığını söyleyen Sağlam, otomobilin kaçtığı ormanlık alanda özel harekat timlerince operasyon yapıldığını söyledi.

Gelişmeler üzerine Antalya Valisi Ahmet Altıparmak Garzinon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz Akdeniz Üniversitesi Hastanesine gidip yetkililerden olay hakkında bilgi aldı.

KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Antalya'da düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memurlarının isimleri belirlendi.

Olayda hayatını kaybeden polis memurların Mehmet Çolak (30), Mustafa Kılıç (45) ve Abdullah Bülbül (34) oldukları öğrenildi.

BİR İHBAR YAKALATTI

Antalya'da polise yapılan saldırının ardından arama çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, otomobili bırakarak yaya olarak kaçan saldırganlardan birisini yakaladı.

Zanlı, daha sonra sorgulanmak üzere Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan Fatih Mahallesi sakinlerinin 155'e yaptığı ''elinde silah bulunan bir kadının kaçarak gecekonduya girdiği'' ihbarı üzerine ekipler, mahallede arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Bu arada saldırganların olayda kullandığı 07 DE 044 plakalı otomobil de incelenmek üzere polis otoparkına çekildi.

VALİ ALTIPARMAK:TERÖR ŞÜPHESİ YOK

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya'da düzenlenen silahlı saldırı sonucu 3 polis memurunun şehit edilmesi olayı ile ilgili olarak, ''Terör şüphesi yok, olay adi bir asayiş vakasıdır'' dedi.

Vali Ahmet Altıparmak, şehit olan bir polis memurunun götürüldüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne giderek, yetkililerden bilgi aldı.

Altıparmak, hastaneden çıktıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, polis memurlarının ihbar üzerine olay yerine gittiklerini belirterek, ''O noktada şüpheli şahıs ateş açıyor. Bir arkadaşımız şehit oluyor. Daha sonra bir araçla başka bir istikamete gittikleri noktada ikinci ekibimiz kontrol ediyor. Bu esnada şahıslar araçtan iner inmez ateş açıyor. İki polis arkadaşımızı da orada kaybediyoruz'' dedi.

Ekiplerin takipte olduğunu, panik yaratacak herhangi bir olay olmadığını ifade eden Altıparmak, ''Şahıslar aracı bırakıp yaya olarak kaçtılar. Terör şüphesi yok. Olay adi bir asayiş vakasıdır'' diye konuştu.