BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.408,75
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Efsane Ülkücü Bahçeli'nin üstünü çizdi

Ülkücü hareketin önemli isimlerinden Yılma Durak'ın bu sözleri MHP'de deprem etkisi yapacak.

Abone ol

Ülkücü hareketin eski isimlerinden Yılma Durak'tan 4 Kasım'da yapılacak olan kongre öncesi Koray Aydın'a destek geldi.

Durak'a göre MHP Ak Parti'ye alternatif olabilir ancak bir tek şartla:

"Başarılı bir değişim."

DEĞİŞİMİN VAKTİ GELDİ

Yeniçağ’a konuşan Yılma Durak, 4 Kasım’da yapılacak kongre ile MHP’yi küçültmek isteyenlerin heveslerinin kursaklarında kalacağını söyledi.

Kendisini “ülkücü hareketin bir neferi” olarak tanımlayan Durak şöyle konuştu:

“Biz hizmet için varız, milletvekili olmak gibi bir gayemiz yok. Biz Devlet Bahçeli’ye değişim diyoruz, bunu dememizin sebebi, Türkiye’de bugün bölücülük meselesinden tutun da, işsizlik, yoksulluk bütün bu meselelerin sorumluluğunda payı vardır.”

BAHÇELİ KAÇIYOR

Yılma Durak, konjonktürün uygun olduğu yıllarda bile Bahçeli’nin Başbakan olmaktan kaçtığını vurguladı. Durak, “Bugün Türkiye’deki tüm ülkücülere şu soruyu soruyorum. Ülkücüler MHP’nin iktidara gelmesi için ne yapmalıdır? 1999’da MHP’ye iktidar kapısı aralandı. Bahçeli’ye Başbakanlık teklif edildi. Refah, ANAP dışardan destek verelim dedi. Ama kabul etmedi. O dönem MHP’nin önü açıldı düşüncesiyle 40 milletvekili başka partiden MHP’ye geçmek istedi bunları kabul etmedi. Çünkü Devlet Bahçeli Başbakan olmaktan korktu ve korkuyor” dedi.

1999'U İYİ OKUSAYDI...

Yıllardır Türkiye’de ezilen kesimlerden birinin de ülkücü bürokratlar olduğuna işaret eden Durak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’deki ülkücü bürokratlar rahatsız. Eziliyor, ayaklar altındalar. Ne kadar iş adamı varsa iflasın eşiğinde. Bunun nedeni mevcut MHP Genel Başkanıdır. 1999’u iyi okusaydı MHP bugün yüzde 13’lerde olmazdı. Dolayısıyla benim değişimden yana olmamın nedenlerinden biri budur. Taban da benim bu söylediklerimi söyleyen ülkücü çoğunlukta. Bugün konjonktür de değişimden yana. Ancak genel başkan bunları göremiyor. Çünkü odasından dışarı çıkmıyor.”

DEĞİŞİM ŞART

Türkiye’de halkın AK Parti’ye alternatif bir parti aradığını ve bunun da MHP olduğunu kaydeden Durak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugünkü AKP’den bıkanlara bir alternatif siyasi parti yok. Bunu herkes dile getiriyor. Devlet Bahçeli bir dönem çok yanlış laflar etti, Tayyip Erdoğan’a bir şey olursa Türkiye’de kaos olur dedi. Peki sen neden varsın? MHP niçin var o zaman. Sen Türkiye’yi kurtarmak çağlar üstünden sıçratmak için varsın. Bu iddia MHP’nin siyasete atıldığı günden beri ortaya koyduğu iddiadır. Türkeş’in konuşmalarına bakın. O konuşmada ki heyecanla bugünkü MHP yapısı arasında çok fark var.”

KAHROLSUN PKK YETMEZ!

MHP’nin başta PKK terörü olmak üzere Türkiye’nin ciddi hiçbir sorununa karşı duyarlılığının kalmadığını önesüren Durak “Kahrolsun PKK demekle bu iş çözülür mü? MHP bu işi çözecek bir formül bulmalı. Kısa ve uzun vadede bu iş nasıl çözülür diye rapor verdim. Ben eğer hazırladığım bu raporu Türkeş’e götürseydim hemen çalışma başlatırdı, ama Devlet Bey sadece dinledi. MHP’de şuan laf var görüntü yok” dedi.

MHP’nin oyu yüzde 35

MHP’nin oy oranının yüzde 35’lerde olduğunu söyleyen Yılma Durak, yanlış yönetim yüzünden bunun yakalanamamasına tepki gösterdi.

“Böyle bir kader çizgisinde gelen bir MHP iktidar olmalı” diyen Durak, şöyle konuştu:

“MHP’nin şu anda yüzde 35 oy potansiyeli var ve biz bu yüzde 35’ten yüzde 13 sadaka alıyoruz. Bu yüzde 35’in MHP’de olması için heyecanın yeniden canlanması lazım. Türkiye’nin meselelerinden bihaber sadece gürleyip yağmayan, dolup boşalmayan bir anlayışla Türkiye’yi geleceğe taşımak mümkün değil.

SOKAK ÇOCUĞU MUYDUK?

Yılma Durak “Devlet Bahçeli ülkücüleri sokaktan kurtardı “ değerlendirmesine de sert tepki gösterdi. Durak, “Biz 80 öncesi sokak çocuğu muyduk? Ne demek istiyorsunuz. Sokağa çıkmak silahla olmaz ki. Sokağa çıkarsan fikrini hakim kılarsın. Demokratik yollarla bunu ya-parsın. Kim neyi sokaktan kurtardı. Şimdi bunlar söyleniyor. Ülkücüler 80’den önce sokakta istiklal müca-delesi vermiştir” diye konuştu.