BIST 9.947
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.429,48
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de kan durmak bilmiyor!

Suriye Genel Devrim Konseyi (SGRR), yönetime bağlı ordu birliklerinin ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda ölenlerin sayısının, 140'a yükseldiğini bildirdi.

Abone ol

Muhalif yapılanmalardan sorumlu konsey, ordu birliklerin hava destekli olarak Şam'ın Kafr Susa, Kadem, Hacer Esved, Yelda, Tadamun, Muadamiyet Eş-Şam ve Duma bölgelerine gerçekleştirdiği saldırılarda 54 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Konsey, Halep'te 34, İdlib ve Dera'da 15'er, Humus'ta 11, Haseke'de 4, Deyru'z Zor kentinde 5, ve Hama'da 2 olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda ölenlerin sayısının 140'e çıktığını duyurdu.

Yerel kaynaklar, operasyonlar nedeniyle Halep'in Mesekin Hanun, Besetin Başa, Firdevs ve Şeyh Faris bölgelerinin elektriklerinin kesildiğini ve savaş uçaklarının söz konusu yerleri bombaladığını söyledi.

Deyru'z Zor'da Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed'e bağlı birlikler arasında şiddetli sokak çatışmaların yaşandığını bildiren kaynaklar, birçok kentte operasyonların gece de devam ettiğini ifade etti.