BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.432,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Yılmaz'dan teröre reçete

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz terörün sona ermesi için sivil toplum örgütlerine çağrıda bulundu

Abone ol

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen mayın patlamasına ilişkin, ''Bu, siyaset üstü bir konu. Bütün kesimlerin, bütün sivil toplum kuruluşlarının, bütün partilerin, terör konusunda çok net olması lazım, terörü hepimizin telin etmesi lazım'' dedi.

Bakan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerini derinden üzen menfur bir saldırı yaşandığını belirterek, olayda yaralanan polislerden birinin taburcu edildiğini söyledi.

Durumları ciddi olan iki yaralının Elazığ ve Bingöl'deki hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

''Sağlık durumları iyi olan 4 yaralı polisin de halen Bingöl'de tedavisi sürüyor. Bu hadiseler tabii bizi doğru bildiğimiz yoldan ayrı koymamalı. Bu olaylar ülkemizin birliğine, beraberliğine, gelişmesine, ilerlemesine yönelik hareketler. Halkımızın huzuruna, güvenine ve bir toplum olarak birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasına yönelik hadiseler. Biz bu hadiselere karşı hep birlikte bir duruş sergileyeceğiz. Bu, siyaset üstü bir konu. Bütün kesimlerin, bütün sivil toplum kuruluşlarının, bütün partilerin, terör konusunda çok net olması lazım, terörü hepimizin telin etmesi lazım.

Terör en büyük zararı da bu bölgeye, bu bölgede yaşayan insanlara veriyor. Bu hadise Bingöl'de cereyan etti ama Bingöl halkı bu hadiseleri lanetliyor. Sabah saatlerinde Malatya'da bir merasim olacak ona da inşallah katılacağız. Ardından Elazığ'da defin edilecek bir şehidimiz var o törene de katılacağım.''

Şehit polislere Allah'tan rahmet dileyen Yılmaz, terörle mücadeleye devam edeceklerini ve uzun soluklu bu mücadeleyi sabırla, metanetle sürdüreceklerini kaydetti.

Yılmaz, halkın yararına olanı ve doğru bildiklerini kararlı bir şekilde yapmaya, geliştirmeye devam edeceklerini belirterek, terör örgütünü, arkasında olanları, destek verenleri lanetlediğini sözlerine ekledi.