BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de kaçırılan gazeteci evine döndü

Polonya Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de üç ay önce kaçırılan gazeteci Marcin Suder'ın kendisini kaçıranlardan kurtularak ülkesine döndüğünü açıkladı. Detaylar henüz açıklık kazanmadı.

Abone ol

Suriye'de üç ay önce kaçırılan Polonyalı gazeteci kendisini rehin tutanlardan kaçarak ülkesine dönmeyi başardı.

Fotoğrafçı Marcin Suder Suriye'nin kuzey batısında Temmuz ayında maskeli silahlı kişilerce kaçırılmıştı.

Polonya Dışişleri Bakanı Radovlaw Sikorski, Suder'in kaçmayı başardığını ve ülkesine döndüğünü twitter hesabından duyurdu.

Merkezi Fransa'da bulunan Sınır Tanımayan Muhabirler örgütü Suriye'nin gazeteciler için en tehlikeli ülke olduğunu açıklamıştı.

Ülkede çatışmaların başladığı 2011 yılı Mart ayından bu yana en az 25 meslekten gazeteci, 80 yurttaş gazeteci ve blogcu öldü ve çok sayıda medya mensubu da kaçırıldı.

Ailesi ile beraber

34 yaşındaki serbest gazeteci Marcin Suder Corbis ajansı ve başka medya kuruluşları için çalışırken, 24 Temmuz tarihinde Suriye'nin kuzey batısındaki İdlib eyaletinde, Sarakeb'deki basın merkezinden kaçırılmıştı.

Polonya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Fransız Haber Ajansı AFP'ye Suder'in ailesine kavuştuğunu söyledi.

Suder'in kaçırılmasını herhangi bir grup açıkça üstlenmemiş, ama Polonya hükümetinin konuyla ilgilenmek üzere bir uzman ekip oluşturduğu öğrenilmişti.

Ekim ayının başlarında Polonya Dışişleri Bakanı, gazetecinin hayatta olduğunu söylemiş ancak daha fazla bilgi vermemişti.

Suriye'deki savaşta bugüne kadar 100 bini aşkın insan öldü, 5 milyon kişi ülke içinde göçtü, 2 milyon insan da komşu ülkelere sığındı.