BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Ankara'ya sürpriz aday!

CHP'de sürpriz bir isim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Abone ol

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Böylesine tarihsel bir süreçte ben de Aylin Nazlıaka olarak Ankara Büyükşehir için aday adayı olduğumu açıkladım” dedi.

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclis Genel Kurulu'na girecek dört türbanlı bayan milletvekili ile ilgili, “Genel Kurul salonuna türbanla girecek bu 4 kadın arkadaşıma söyleyecek bir cümlem var. Diyeceğim ki onlara gidip ‘Ey kadın arkadaşlarım ibadetinizin yüceliğini, ibadetinizin kutsallığını ne olur siyasi ihtiraslar uğruna sizi kullananlara alet etmeyin’ diyeceğim” dedi.

ADAY ADAYI TANITIM TOPLANTISI

Cumhuriyet Halk Partisinin Ankara’daki yerel yönetimler kadın aday adaylarını tanıtım toplantısı Vedat Dalokay salonunda gerçekleşti. Toplantıya, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılacdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, AK Parti’nin Türkiye’yi dönüştürme çabası içerisinde kadınları yine alet ettiğini belirterek, “Yeni bir gündem maddesi var. Bugün biliyorsunuz 4 türbanlı kadın vekil meclise giderecek. Partili olarak hep söyledik ve söylemeye de devam edeceğiz. Bizim, kimsesin kılığı kıyafeti ile herhangi bir derdimiz yok. Nasıl bu salonda başı açık başı bağlı kadınlarımız bir aradaysa işte biz Türkiye’yi böyle kucaklamak istiyoruz.“ şeklinde konuştu.

GEZİ SONRASI ÖNEMLİ SÜREÇTEYİZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Nazlıaka, “Gezi olaylarının gölgesinde çok önemli bir sürece giriyoruz. Çok tarihsel bir sürece yerel yönetimlerin seçim aşamasına giriyoruz. Böylesine tarihsel bir süreçte ben de Aylin Nazlıaka olarak Ankara Büyükşehir için aday adayı olduğumu açıkladım” ifadesini kulandı.