BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bakan Yılmaz’dan başörtüsü yorumu

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TBMM’de bugün başörtülü vekillerle ilgili süreci olumlu bulduğun...

Abone ol

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TBMM’de bugün başörtülü vekillerle ilgili süreci olumlu bulduğunu ve başörtüsünün artık siyasetin alanından çıkması gerektiğini söyledi.
5’inci İzmir İktisat Kongresi’ne katılmak için iki gündür İzmir’de bulunan Bakan Yılmaz, Türkiye’nin ve Türk demokrasisinin artık normalleştiğini vurgulayarak, katkısı olan tüm vekil ve siyasi partilere teşekkür etti:
“Detaylı izleyemedim ama olumlu bir şekilde hava oluştuğunu duydum. Bundan da büyük mutluluk duydum. Bu konuların artık siyaset alanında tartışılır olmaktan çıkması lazım. Türkiye normalleşiyor bu konuların artık siyaset alanından çıkarmamız lazım. Siyasetin gerçek tartışma alanlarına dönmemiz lazım. Ülkemizi nasıl büyütürüz, ekonomimizi nasıl geliştiririz, hizmetleri nasıl arttırırız, dünyada Türkiye’yi uç noktalara nasıl taşırız, teknolojiyi nasıl ilerletiriz bunları tartışmamız lazım. Herkesin yaşam tarzına saygı duyulan, herkesin baştacı olduğu, birinci sınıf vatandaş oludğu bir ortamda bizim bunları yapmamız lazım. Bu sevindirici bir durum gerçekten. Türkiye’nin geldiği seviyeyi, olgunluğu, Türkiye demokrasisinin geldiği seviyeyi, olgunluğu gösteren bir durum. Sürece katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum. Bizim partimizden olsun ya da olmasın.”

KONGRE TÜRKİYE’NİN 2023 VİZYONU KAPSAMINDAKİ EKONOMİ POLİTİKALARINA CİDİ KATKI SUNACAK
5’inci İzmir İktisat Kongresi’ne 4 bin yerli ve yabancı katılımcının gelmesinin kongrenin amacının gerçekleşmesinde büyük katkısı olduğunu belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Bugün biz de o tarihi kongrenin ruhuna uygun şekilde 5’incisini gerçekleştiriyoruz. 21.’inci yüzyılın şartlarında dünya ve Türkiye ekonomisini tartışıyoruz. 34 panelde çok sayıda yerli ve yalancı panalistle toplantılar yapılıyor. Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında izleyeceği ekonomi politikalarına çok ciddi katkı sunacak” dedi.

KONGRE TARİHİ EXPO İÇİN AYARLANDI
“Kongre tarihini belirlerken iki tarihe dikkat ettik. Birincisi 90’ıncı yıl, diğeri de EXPO oldu” diyen Bakan Yılmaz, İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için de hükümet olarak güçlü bir çaba gösterdiklerini belirtti: “Uluslar arası bir boyutla da gerçekleştik. Hükümet olarak EXPO çabalarını güçlü bir şekilde destekliyoruz. Binali bey başta olmak üzere hepimiz bu konuda gayret sarfediyoruz. “

İZMİR TEŞKİLATINI TAKDİR EDİYORUM
Yerel seçimlere de değinen Bakan Cevdet Yılmaz, İzmir’de AK Parti hakkında olumsuz imaj çizmeye çalışanlar olduğunu da vurgulayarak, teşkilata şu mesajları verdi:
“İzmir teşkilatımız benim hep takdir ettiğim bir teşkilat. Çok fedakar arkadaşlarımız var. Önümüzedki süreçte de gece gündüz koşturacaklar eminim. Partimizin yaptıklarını, zihniyetini topluma anlatacaklar. Maalesef AK Parti ile ilgili olumsuz imaj çizmeye çalışanlar var. Bunu toplumun dikkatinden kaçırmaya çalışanlar var. Ama görünen köy kılavuz istemez diye bir söz de var. Vatandaşlarımız bunları gördükçe hakkını verecektir. Biz hizmet partisiyiz. Herkesin yaşam tarzına, inancına saygı duyan, hizmetleri herkese ulaştırmaya çalışan bir partiyiz. İzmir’de de iyi bir yere taşımak istiyoruz partimizi. Allah mahcup etmesin diyoruz.”

KAPI KAPI DOLAŞMAMIZ LAZIM
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İzmir teşkilatının da aday adayları arasından seçilecek adayların etrafında birleşmesi çağrısında da bulunarak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Seçim sürecinde çok değişik pozisyonlarda çok sayıda aday adayı arkadaşımız olacaktır. Aday kim olursa arkasında kenetlenmemiz lazım, kapı kapı dolaşmamız lazım. Herkese kendimizi anlatmamız lazım. Bize oy vermiş olsun olmasın, hangi siyasi çevreden olursa olsun. En önemli iletişim aracı yüz yüze iletişimdir. Bunun yerini henüz tutacak bir teknoloji keşfedilmedi bugüne kadar. Kadın ve gençlik kollarımızın hep birlikte ilçeler bazında tüm unsurlarımızla inşallah enbüyük gayreti sarfedeceğiz. Halkın tercihlerine de saygı göstereceğiz. “
Bakan Yılmaz, ilki de İzmir’de yapılan İzmir İktisat Kongresi’nin İzmir ve Ege Bölgesi için de önemli sonuçlar doğuracağını, bu amaçla programa 14 toplantı koyduklarını söyledi.

İZMİR-İSTANBUL OTOYOLU MARMARAY’IN İKİ KATI
Bakan Yılmaz, İzmir’de Marmaray’ın iki katı büyüklüğündeki İzmir-İstanbul otoyolu dahil olmak üzedre çok sayıda proje yürütüldüğünü de anlatarak, açıklamalarını şöyle sonlandırdı:
“İzmir çok önemli bir şehir. Ekonomik ve sosyal olarak ülkemizin son derece önemli blir şehri.Dünya ve Türkiye ekonomisinin kavşak noktasında yeralan son derece stratejk konuma sahip bir ilimiz. Tarihte de böyle olmuş, gelecekte de inşxallah böyle olacak. Kongrelerimizi hep İzmir’de gerçekleştirdik. Bazı yenilikler de yaptık bu kongrede. En önemlisi de İzmir ve Ege Bölgesi ile ilgili 14 oturum koyduk Bugüne kadar kilerde yerel ve bölgesel boyut biraz zayıf kalmış. İzmir büyük potansiyele sahip bir ilimiz. Son dönemde muazzam projeler yürüyor İzmirimizde. Bu projelerimiz tamamlandıkça İzmir çok farklı bir konuma gelecek. 90’ıncı yılda Marmaray’ı açtık. Ondan blüyük projeler İzmir’de. İzmir-İstanbul otoyolu Marmaray’ın ik ikatı maliyeti olan proje. Çandarlı Limanı. Dünyada ilk on liman arasına girmeye aday. Orda çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. İzmir’e muazzam katkıları olacak dev bir proje. 5 milyondan 25 milyon kapasiteye çıkacak olan havalimanının genişletilmesi gibi.”