BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de gergin cuma

Ülkede bugün düzenlenecek Cumhurbaşkanı Beşar Esad aleyhtarı protesto gösterileri öncesi güvenlik önlemleri artırıldı.

Abone ol

Suriye'de bugün yapılacak protesto gösterileri öncesi güvenlik önlemleri artırıldı.

Banyas'ta Salı günü rejim karşıtı bir gösteri düzenlenmişti

Protestocular, Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a karşı bugüne kadar düzenlenen protesto gösterilerinin en büyüğünü organize edeceklerini söylüyor.

Bir aydan uzun süredir devam eden protesto gösterilerinin en çok gözlendiği kentlerden Humus'ta, askerlerin konuşlandırıldığı bildiriliyor.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad dün 48 yıl yürürlükte kalan olağanüstü hali resmen kaldırmış, devlet güvenlik mahkemelerini feshetmiş ve ülkede barış gösterilere izin vermişti.

Bu değişiklikleri içeren yasa tasarılarının, 2 Mayıs'ta olağanüstü toplanacak olan mecliste onaylandıktan sonra yürürlüğe girmeleri bekleniyor.

İnsan hakları örgütleri ise Suriye'deki gösterilerde şu ana kadar 200'den fazla kişinin öldüğünü söylüyor.

'Suriye Dışişleri Bakanı büyükelçiyi tehdit etti'

Öte yandan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in, bir Arap ülkesinin Şam büyükelçisini "Ülkesinin Suriye'deki olaylara karıştığını gösteren kanıtları medyaya açıklamakla tehdit ettiği" iddia edildi.

Champress internet sitesinde yer alan ve Lübnan'da yayımlanan El Ahbar gazetesine dayandırılan iddiaya göre, hafta başında Şam'daki yabancı büyükelçilere hitap eden Muallim, "Bazı Arap ülkelerinin Suriye'de, özellikle de Akdeniz kıyısındaki Lazkiye kentinde mezhepçiliği tahrik ettiğini" söyledi.

Haberde Suriye'nin, ülkedeki olaylara Ürdün merkezli desteğin olduğu ve Ürdün'den bazı kişilerin karıştığına ilişkin delilleri Amman yönetimine sunduğu belirtildi.