BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

'Bahreyn'de katliamın tanıkları gözaltında'

Ülkede hükümet karşıtı gösterilerin bastırılması sonrası en az 32 doktorun gözaltına alındığı iddia edildi.

Abone ol

Bahreyn'de hükümet karşıtı gösterilerin bastırılması sonrası doktorların güvenlik güçlerince hedef alındıkları iddia edildi.

İnsan hakları kuruluşları, en az 32 doktorun, gösterilerin ardından alınan önlemler kapsamında gözaltına alındıklarını söylüyor.

The Physicians for Human Rights (İnsan Hakları İçin Doktorlar) adlı grup, bu doktorların bazılarının gecenin ortasında maskeli kişilerce evlerinden alındıklarını bildirdi.

Grubun hazırladığı raporun yazarı Richard Sollom, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Hükümet doktorları hedef alıyor çünkü hükümetin göstericilere karşı gerçekleştirdiği katliamın tanıkları da onlar" dedi.

İnsan Hakları İçin Doktorlar adlı grup, sağlık görevlilerinin ayrıca yaralı protestocuları tedavi ettikleri için de götürüldüklerini iddia ediyor ve uluslararası bir soruşturma istiyor.

Bahreyn: İddialar yalan

Bahreyn hükümeti ise iddiaları yalanladı.

Hükümet sözcüsü, "siyasi ve mezhepsel faaliyetler yüzünden" bazı hastanelere girişlerin engellendiğine yönelik iddiaların soruşturulduğunu söyledi.

Ülkede hükümet karşıtı protesto gösterileri sonucu yüzlerce kişi tutuklanmış, bu kişilerden bazıları gösterilere katıldıkları için işlerini kaybetmişti.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü bir aydır Bahreyn'de gözaltına tutulanlara erişim izni istiyor.

Ancak Bahreyn hükümeti şu ana kadar bu yöndeki taleplere olumsuz yanıt verdi.

Son olarak İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague Bahreyn yetkililerine yasalara uygun şekilde davranmaları çağrısında bulundu.

Hague ülkede muhaliflerin gözaltına alındığı, gözaltına alınanlardan bazılarının demir parmaklıklar ardında öldüğü, insanlara işkence yapıldığı ve bazı kişilerin tedaviden mahrum bırakıldığı iddialarının son derece rahatsız edici olduğunu söyledi.