BIST 9.447
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.497,92
HABER /  DÜNYA

Suriye Ulusal Koalisyonu’ndan ’’katliam’’ açıklaması

Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK) Başkanı Ahmed El Cerba, Suriye’de yaşanan kimyasal saldırının sebebinin uluslararası toplumun sessiz kalması ...

Abone ol

Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK) Başkanı Ahmed El Cerba, Suriye’de yaşanan kimyasal saldırının sebebinin uluslararası toplumun sessiz kalması olduğunu belirterek, “Burada ilk defa kimyasal silah kullandığını söyleyemeyiz. Dünya sustuğu için bu kez daha feci ve daha büyük bir çapta kullandılar” dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmed El Cerba ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşme öncesinde kameralar karşısına geçen Davutoğlu ve Cerba, Suriye’deki son gelişmeleri değerlendirdi.
Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmed El Cerba, Türkiye’nin Suriye halkına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

’’VAHŞİ SALDIRININ EN ÖNEMLİ SEBEBİ ULUSLARARASI TOPLUMUN SUSMASIDIR’’
Uluslar arası toplumun Suriye’de yaşananlar karşısında sessiz kaldığını söyleyen Cerba, “Bu vahşi saldırının şüphesiz en önemli sebebi uluslararası toplumun bir şekilde hareket etmemesi ve susmasıdır. Batı ülkelerin şu anda kadar suskun kalması buna benzer saldırılara sebebiyet vermiştir. Beşar Esad barışçıl yürüyüş yaparken bile bize saldırmıştı. Ondan sonra da bizi toplarla vurmaya başladılar. Yine batı ülkeleri izledi ve sustu. Uçaklarla bizi bombaladılar ve yine sustular. Skut füzeleri ve balistik füzelerle vurdular. Dünya yine sustu. Şam’da bize kimyasal silahlarla saldırı başladı. Burada ilk defa kimyasal silah kullandığını söyleyemeyiz. Değişik bölgelerde de bu kimyasal silah kullanılmıştı. Dünya sustuğu için bu kez daha feci ve daha büyük bir çapta kullandılar” dedi.

’’BM, SALDIRI YERİNDEN BİRKAÇ KİLOMETRE UZAKTADIR’’
Birleşmiş Milletler (BM) Heyeti’nin Şam’da olduğunu hatırlatan Cerba, “Saldırı yerinden birkaç kilometre uzaktadır. Şu ana kadar hiçbir hareket edilmedi, saldırı yerine araştırma için gidilmedi. Bu yapılan vahşi saldırı eğer bu sefer de cezadan ve müeyyidelerde bir şekilde paçasını kurtarabilirse biz hakikaten çok zor durumda kalırız. Başlangıç olarak bir şekilde insanı ve sivillerin korunması için Suriye üzerinde uçuşa yasak bölge ilan edilmesini istiyoruz. Emniyetli bölgeler siviller için kararının alınmasını istiyoruz. Suriye halkı ile dost olduğunu iddia eden ülkeler hızlı bir şekilde hareket etmesi gerekir. İnsani bir çerçevede taleplerimize cevap vermesi gerekir. Bizim temennimiz bu araştırma grubumuz birkaç kilometre uzak olan olay yerine gitmesidir. Bu rejimin bu katil kimyasal silah kullandığına dair açık deliler vardır. Bu konudan yüzde yüz eminiz” diye konuştu.
(İHA)