BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
HABER /  DÜNYA

Ölüm yıldönümünde ’’Metin Kurt’’ mesajı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Galatasaray ve Milli Takımın eski futbolcularından Metin Kurt’un 1’nci ölüm yıldönümü sebebi ile b...

Abone ol

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Galatasaray ve Milli Takımın eski futbolcularından Metin Kurt’un 1’nci ölüm yıldönümü sebebi ile bir mesaj yayınladı.
Başkan Ataç mesajında “Metin Kurt; yaşamı, futbolcu kişiliği, dünyaya bakışıyla hepimizin gönlünde eşsiz bir yer edindi. Onun örnek kişiliği, futbol dünyasında az görülür bir durumdu. Ben yerine ‘biz’ demeyi bilen, futbolcu arkadaşlarını, haklarını aramaları için örgütlenmeye çağıran ve buna öncülük eden Metin Kurt, formasını terletmiş, ancak sıkıntı içine düşmüş her futbolcunun dünyasına bir ‘çare’ olarak doğmuştu. Bir arada olmaktan, futbolun çirkin ilişkilerle örülmüş kimi ilişkilerinden uzakta, inandığı ‘eşitlikçi’ ve ‘özgürlükçü’ anlayışın peşinde, paranın değil ‘güzelliğin ve paylaşımın dünyasına’ adanmış bir ömürdü. Eskişehir’de, futbolumuza hizmet etmiş, bu alanda milyonların gönlünde taht kurmuş, başta Eskişehirspor’umuzun efsane futbolcuları olmak üzere, pek çok futbolcuyu bir araya getirdiğimiz ‘Altın Ayaklar’ projemizde sevgili dostum, kardeşim Metin’in ayak izleri de var. Onu gönlümüzde ve yaşadığımız kent Eskişehir’de usta ayaklarının izini var ederek yaşatıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Sevgili dostum, sevgili Metin Kurt, sen hep vardın, hep var olacaksın. Sevgiyle, saygıyla, özlemle” diye belirtti.
(İHA)