BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,85
ALTIN 2.446,68
HABER /  DÜNYA

Gezi’de yaralanan Tombul sağlığına kavuşuyor

Gezi Parkı olayları sırasında gaz bombası fişeğinin 2 kez kafasına isabet etmesiyle yaralanan ve beyin kanaması geçiren 16 yaşındaki Mustafa...

Abone ol

Gezi Parkı olayları sırasında gaz bombası fişeğinin 2 kez kafasına isabet etmesiyle yaralanan ve beyin kanaması geçiren 16 yaşındaki Mustafa Ali Tonbul, sağlığına kavuşuyor.
1,5 aylık tedavi sürecinin ardından kafasından alınan kemiğin karnına dikildiği ve 20 gün sonra yapılacak son ameliyatla tamamen sağlığına kavuşması beklenen Tonbul’a, İzmir’in Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da desteklerini esirgemiyor. Mustafa Ali’yi olay sonrası İstanbul’da da yalnız bırakmayarak ziyaret eden Karabağ, "Maddi, manevi yardımlar, Mustafa Ali sağlığına kavuşana kadar sürecek" dedi.
Bayraklı Doğançay Mahallesi’nde babası, anneannesi ve dedesi ile birlikte yaşayan 16 yaşındaki lise öğrencisi Mustafa Ali Tonbul, beyin kanaması sonrası yoğun bakımda geçirdiği 22 günlük sürecin ardından hızla sağlığına kavuşuyor. Aile, Mustafa Ali’yi bu hale düşüren nedenlerin bulunup, suçluların cezasını çekmesini istiyor.

OLAY NASIL OLMUŞTU?
Temmuz ayında çıkan Gezi Parkı olayları öncesinde konser için İstanbul’a giden Mustafa Ali Tonbul, arkadaşlarıyla buluşup eğlendikten sonra İstanbul Valiliği’nin Gezi Parkı açılışına izin verdiğini duyarak, açılışa katılmak istedi. Henüz parka gelmeden konser sonrası İstanbul Tarlabaşı’nda polisin müdahalesi arasında kalan Tonbul, yaşanan arbedede iddiaya göre, polisin gazlı müdahalesi karşısında kafasına aldığı 2 gaz fişeği darbesi sonrası yere yığıldı. Taksiyle Taksim İlkyardım Hastanesi’ne kaldırılan ve kalbi durmuş halde hastaneye yetiştirilen 16 yaşındaki Tonbul için 22 günlük yoğun bakım süreci yaşandı. Hayatta kalma mücadelesini kazanan Tonbul, bir süre sonra taburcu edilerek, İzmir-Bayraklı, Doğançay Mahallesi’ndeki evine getirildi. Kafasından alınan kemiğin daha hızlı iyileşmesini sağlamak için karnına dikildiği Tonbul, olay anını hatırlamıyor. Ancak, genç yaşında böylesi bir duruma düşmesi görenlerin içini burkuyor. Başarılı geçen 2 ameliyat sonrası ayağa kalkabilen Tonbul, 20 gün sonra yapılacak son ameliyatla da sağlığına kavuşacak ve midesindeki kafatası kemiği yeniden yerine dikilecek. Sağlığına kavuştuktan sonra eğitimine devam etmek istediğini dile getiren Tonbul, üniversitede tarih bölümü okumak istediğini söyledi.

BABA TONBUL, İŞTEN ÇIKARILDI
Oğlunun sağlık problemleri nedeniyle sürekli yanında olmak zorunda kalan baba Mehmet Tonbul ise, "Haziran ayında yeni başladığım işten oğlumun sağlık problemleriyle ilgilendiğim için çıkarıldım. Çünkü tedavi sürecinin ne kadar uzun olacağı belli değildi ve işe yeni başlamıştım. Böylece işimden de oldum ancak şükür ki; oğlum şu anda mucizevi şekilde hayatta ve bizimle. İnşallah daha da iyi olacak. Bu durumda bize çok destek oldular. Özellikle Bayraklı Belediye Başkanımız Hasan Karabağ, İstanbul’da dahi ziyarette bulundu ve her türlü destek veriyor. Herkese çok teşekkür ediyorum. Öte yandan konuyla ilgili de soruşturma sürüyor. Suç duyurusunda bulunduk. Umarım kısa sürede suçlu bulunur ve cezasını çeker" dedi.

KARABAĞ, "TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK"
Olayı duyduktan sonra en başından itibaren Tonbul ailesinin yanında olarak her türlü ihtiyaçlarının imkanlar dahilinde karşılanmasını sağlayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Mustafa Ali sağlığına kavuşana kadar eşya ve erzak başta olmak üzere, maddi-manevi desteklerin süreceğini söyledi. İstanbul’da da Tonbul’u ziyaret ederek acılı aile ile üzüntülerini paylaşan Karabağ, imkanlar dahilinde gerekli ihtiyaçların karşılanacağını kaydetti.
(İHA)