BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,38
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>MHP Genel Merkezi’nde "bomba" alarmı<br/>MHP’nin Konya mitingi öncesinde genel me...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

MHP Genel Merkezi’nde "bomba" alarmı
MHP’nin Konya mitingi öncesinde genel merkezde tüm parti yöneticilerinin bulunduğu sırada bir şahıs, kullandığı arabayla partinin bariyerlerini aşarak giriş kapısına kadar geldi.Giriş kapısının önündeki Kültigin ve Bilge Kağan heykellerini çevreleyen zincirleri de aşan şahıs, heykellere çarparak durdu. Saldırıyı gerçekleştiren şahsın arabadan inerken "Beni öldürecekler" diye bağırdığı iddia edildi. Olay sonrası gözaltına alınan şahsın akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilirken, polis araçta bomba araması yaptı.

Rakip çeteler birbirine girdi: 30 ölü
Bolivya’da bir cezaevinde, rakip çeteler arasındaki kavga sırasında çıkan yangında 30 kişi hayatını kaybetti, 60 kişi de yaralandı.
Emniyet Genel Müdürü Alberto Aracena, yüksek güvenlikli Palmasola Cezaevi’ndeki olayların, iki farklı grubun üstünlük sağlamak için çatışmasıyla patlak verdiğini söyledi.
Aracena, A Blok’taki mahkumların, B Blok’ta bir tüpgaz patlattıklarını, ölümlerin çoğunun çıkan yangından kaynaklandığını bildirdi.
Bu arada ölenler arasında, bir mahkumla birlikte kalan 1 yaşındaki çocuğunun da bulunduğu ifade edildi.

Lübnan’daki saldırılar güvenlik kamerasında
Lübnan’da dün 42 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıların güvenlik kamerasıyla çekilmiş yeni görüntüleri yayınladı.
El Takva Camisi’nin içi ve girişindeki kaydedilen kayıtlarda patlama anı ve sonrasında yaşanan panik görülüyor.
Ed-Devvar Mahallesi’ndeki Takva Camisi ve şehir merkezindeki Selam Camisi’nin önünde cuma namazı sonrasında meydana gelen patlamalarda 42 kişi hayatını kaybetmiş, 500 kişi de yaralanmıştı.

Dövmeye kalktıkları polisler takviye isteyince özür dilediler
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde park halindeki üç araca çarptıktan sonra yaralanan sürücünün yakınları, olay yerinde inceleme yapan trafik ekipleri ile tartıştı. Trafik polislerinin üzerine yürümeye çalışan gençleri aileleri sakinleştirmeye çalıştı. Polislere küfreden ve kendilerini tartaklamak isteyen gençler, uzun uğraşlar sonucu yatıştırılabildi. Durum üzerine trafik ekipleri de olay yerine takviye polis ekibi istedi. Takviye ekiplerin geldiğini gören gençler trafik polislerinin yanına gelerek özür dileyip, kendilerini öptü. Trafik polisleri de olay çıkartan gençlerin bu davranışı üzerine kendilerinden davacı ve şikayetçi olmadı.

Kadın çobana Kültür Bakanlığı’ndan ödül
Kayserili kadın çoban Afife Küçükbenli’ye Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ’Yılın Sıra Dışı Okuyucusu’ ödülü verilecek. Kitap kurdu Afife Küçükbenli, hakkında çıkan haberlerden sonra yaşadığı ilçenin ilgi odağı oldu. Belediye Başkanından Kaymakama kadar birçok kişinin kutladığı Küçükbenli, ödülü duyduğunda çok sevindiğini ifade etti. Bunların hiçbirini gündeme gelmek ya da ödül almak için yapmadığını ifade eden Küçükbenli, ’’Benim amacım kocama iyi bir eş, çocuklarıma iyi bir anne olabilmek için kendi geliştirmekti’’ dedi.

Tutukluk yapan silah, ölümden döndürdü
Brezilya’da bir sivil polis, kilisede kendisini gasp etmeye çalışan soyguncunun silahının tutukluk yapması sayesinde ölümden döndü.
İçerideki güvenlik kameraları tarafından görüntülenen soygun girişiminde, sivil polis yaklaşık 30 saniyelik bir boğuşmanın ardından gaspçının silahını almayı başardı. 32 yaşındaki soyguncu Santos Aguiar tutuklanırken, olayın ardından konuşan polis memuru, soyguncunun ilk ateş ettiği sırada silahın tutukluk yaptığını, aksi takdirde şu an hayatta olmayabileceğini ifade etti.

Kadınlar camiyi bastı, imam mahalleyi terk etti
Bodrum Torba Camii’nde ezan sesinin yüksek olduğunu iddia eden on kişilik kadın grubu, namaz kılınacağı esnada camiye giderek imama sözlü saldırıda bulundu. Saldırı sonrası ezanın sesini kısan imam, tehdit edilince araya cemaat girdi. Öfkeli kalabalığı camiden uzaklaştırmakta cemaat yeterli olmayınca durum emniyete taşındı. “Dinimiz hoşgörü dini” diyerek şikayetini geri çeken cami imamı, mahalleyi terk ederek asli görev yerine geri döndü. Olaylar sonrası cami imamsız kalırken, Diyanet-Sen Bodrum temsilciliğinden bir grup, yapılabilecek bir saldırıya karşı camide nöbet tuttu.
(İHA)