BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.490,36
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den MHP'ye saldırıya ilk yorum

Bahçeli başta olmak üzere tüm yöneticilerin bulunduğu sırada parti Genel Merkezi’nde hareketli dakikalar yaşandı.

Abone ol

Bir kişi, arabasıyla MHP Genel Merkezi’ne girmeye çalıştı, güvenlik güçleri anında müdahale etti. Olayda bina önündeki heykel zarar görürken, bomba araması yapılan araç boş çıktı.

MHP lideri Bahçeli "O bir meczup. Saldırı yapmak için gönderilmiş bir zavallı" şekline konuştu.

Genel Merkez önününe otomobiliyle gelen Murat B. isimli bir kişi, saat 11.30'da Devlet Bahçeli’nin Konya mitingine katılmak üzere binadan ayrılacağı sırada güvenlik görevlileriyle tartıştı.

ŞAHSIN İSMİ MURAT KUŞKONAK

Daha sonra otomobilini kapıya doğru süren zanlı, Kültigin ve Bilge Kağan heykellerini çevreleyen zincirleri aştı. Bina girişinde temsili Orhun Anıtları'na çarpan şahsın isminin Murat Boşkonak olduğu öğrenildi.

AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL İDDİASI

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin arabadan inerken "Beni öldürecekler" diye bağırdığı iddia edildi. Polis köpekleri bomba araması yaptıktan sonra otomobil otoparka çekildi. MHP Genel Merkezi'nde paniğe neden olan zanlının akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürüldü.saldiri.20130824160724.jpg

'PLANLI BİR OLAY'

Saldırı girişimiyle ilgili açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Devlet Bahçeli'nin partiyi geliş gidiş saatlerini bildiğini savunarak, "Sayın Bahçeli partiye geldikten bir, iki dakika sonra olay gerçekleşti" dedi.

Olay anında bazı kişilerin çevrede kamerayla çekim yaptığının görüldüğünü öne süren Yalçın, olayın planlı olduğunu iddia etti.

BAHÇELİ: SALDIRI İÇİN GÖNDERİLMİŞ BİR ZAVALLI

Öte yandan, MHP Genel Başkanı Bahçeli, olay nedeniyle parti binasından 1 saat gecikmeli olarak ayrıldı. Konya'ya giden Devlet Bahçeli, olayla ilgili sorulara yanıt verdi. MHP lideri Bahçeli "O bir meczup. Saldırı yapmak için gönderilmiş bir zavallı" şekline konuştu.