BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
HABER /  DÜNYA

Sarıgül’den dönüş sinyalleri

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP’ye geçip geçmeyeceğine ilişkin, "Önümüzdeki günlerde her şey nasip kısmet, alın yazısıdır. Hak ...

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP’ye geçip geçmeyeceğine ilişkin, "Önümüzdeki günlerde her şey nasip kısmet, alın yazısıdır. Hak yazdıysa her şey olacaktır. Hakkın yazgısının önüne geçmek mümkün değildir. Allah’ım ne verirse hayırlısını versin" dedi.
Tokat’ta bir dizi programa katılmak üzere gelen özel bir jetle gelen Başkan Sargül’ü, hava limanında MHP’li Tokat’ın Pazar İlçe Başkanı Adnan Özmen, işadamı Kadim Durmaz ile çok sayıda partili karşıladı. Hava limanı çıkışında sevgi gösterileri ile karşılanan Başkan Sarıgül, partililerle kucaklaştı. Halk oyunları ekibi ile halay çekti. Vatandaşları selamlayan Sarıgül, ilk olarak Pazar ilçesinde temaslarda bulundu.
Pazar Belediye Başkanı Adnan Özmen’i makamında ziyaret eden Sarıgül, burada basın açıklaması yaptı. Başkan Sarıgül, bu yıl Hakkari’den başlayarak Trabzon, Giresun, Kastamonu, Erzincan, Sinop, Sivas, Çorum’dan sonra davet aldığı Tokat’ta sivil toplum örgütleri, esnaf ve ziraat odaları ve ticaret sanayi odalarının düzenleyeceği programlara katılacağını kaydetti. Dünya ve özellikle bölgenin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Başkan Sarıgül, “Filistin’de Irak’ta, Suriye’de özellikle son günlerde Mısır’da yaşananlar yüreğimizi sızlatıyor, endişe veriyor. Dünyada küresel ekonomi için büyük çaba harcayanlar, en az o kadar da küresel demokrasi ve küresel adalet için çaba harcamalıdırlar. Toplumsal adaletin olmadığı yerde barış olmaz, huzur olmaz” diye konuştu.
Basın mensuplarının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için CHP’ye ne zaman katılacağı yönündeki sorularına Başkan Sarıgül, yerel yönetimlerde Şişli modelini İstanbul ve Türkiye modeli yapmaları gerektiğini belirterek, “Yerel yönetimlerde Şişli modeli Türkiye modeli olduğu zaman herkes mutlu olur. O zaman insanlar meydanlarda şu meydan senin bu meydan benim diye asla ve asla bir ayrım yapılmaz. Yerel yönetimlerde Şişli modeli çok başarılı bir modeldir. Bu modeli önümüzdeki günler, aylar ve yıllarda ne kadar ihtiyaç duyulur bunu zaman içerisinde yurttaşlarımızın takdiri gösterecektir. Tokat’taki yurttaşlarımın yüzde 75 İstanbul’da oturuyor. Ben hiçbir siyasi parti farkı gözetmeksizin onları kucaklamaya geldim. Tokat’taki yurttaşlarım beni nerede görmek istiyorlar, onun için Tokat’tayım. Benim iki tane inancım var. Rabbime inanıyorum. Yurttaşlarıma da inşallah sonuna kadar güveniyorum. Önümüzdeki günlerde her şey nasip kısmet, alın yazısıdır. Hak yazdıysa her şey olacaktır. Hakkın yazgısının önüne geçmek mümkün değildir. Allah’ım ne verirse hayırlısını versin. Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarının rütbe heyecanı yok. Allah’a hamt ediyorum. Biz rütbemizi çok erken yaşlarda Türkiye’nin en genç milletvekili olarak aldık. Siyasetin her kademesinde görev yaptık. Bundan sonra da nereye gideceğimize ben karar veremem. Yurttaşlarımın takdir duygusu karar verir” şeklinde konuştu.
Bir gazetecinin ‘Sarıgül’ün CHP’ye katılmak için ekim ayı ortasında resmi başvuruyu yapacağı’ yönünde gazetedeki haberlerle ilgili sorusuna Başkan Sarıgül şöyle devam etti: “Allah büyüktür, adaylık bana ait olan bir görüş değildir. Adaylık tamamen bütün yurttaşlarımızın takdiri siyasi bir değerlendirmedir. Ama ben yıllardan beri çalmadığım kapı sıkmadığım el kalmadı. Bu terler boşa akmıyor. Bu terler hak, adalet, hukuk için akıyor. Ötekisi olmayan bir anlayışla akıyor. Bu terler inşallah sandıkta buluşacak ve bir gün sandıkta mutlaka Sarıgül’ler açacak” diye cevap verdi.
Başkan Sarıgül’e basın açıklamasının ardından Turhal Şehit Aileleri Dernek Başkanı tarafından Türk Bayrağı hediye edildi. Pazar Belediye Başkanı Adnan Özmen’de günün anısına Başkan Sarıgül’e plaket takdim etti.

PAZAR’DA HALKA HİTAP ETTİ
Pazar Belediyesi’nde düzenlene programında arından Başkan Sarıgül, Pazar halkına ve sevenlerine hitap etti. Açılış konuşmasının yapan MHP’li Belediye Başkanı Adnan Özmen, Pazar halkı olarak Başkan Sarıgül’ü çok sevdiklerini o neredeyse kendilerinin de orada olduğunu kaydetti. Daha sonra vatandaşların sevgi gösterileri arasında kürsüye çıkan Başkan Sarıgül, Pazar’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Adnan Başkan MHP’nin başkanı sen burada ne arıyorsun?” şeklinde soranların olduğunu ifade eden Başkan Sarıgül, “Sarıgül, bayrağımıza, toprağımıza, inançlarımıza bismillah diyerek saygı gösteren, büyüklerimizi sayan küçüklerimizi seven herkes ile beraberdir. Sarıgül, parti aramaz. Adam gibi adamlar nerede ise Sarıgül ona desteğini verir” ifadelerini kullandı.
Başkan Sarıgül ayrıca, adaylığı konusunda şiir ve müzikle mesaj verdi. Pazar’daki programın ardından Başkan Sarıgül, Zile ilçesine geçti.