BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.433,66
HABER /  DÜNYA

Darbeyi hatırlatan isimler kaldırılsın

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, ’’Şehirlerimizde, caddele...

Abone ol

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, ’’Şehirlerimizde, caddelerimizde, sokaklarımızda, kamu kurum ve kuruluşlarımızda ne kadar darbe ve vesayet rejimini çağrıştıran isimler varsa hepsinin değişmesi lazım’’ dedi.
Yaşar Karayel, AK Parti Kayseri İl Başkanlığının düzenlediği ’nöbetçi vekil’ uygulaması öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Karayel, ’’Darbeyi ve vesayeti çağrıştıracak ne kadar isim varsa; okullara, caddelere, kamu kurum ve kuruluşlarına, kamuya açık alanlara verilmiş ne kadar isim varsa bunların kaldırılmasından yanayız’’ ifadelerini kullandı.
Kayseri’deki 27 Mayıs Caddesi’nin isminin de Kayserililere sorularak, gerekiyorsa oralara sandık konularak Kayserililerin de saygı duyacağı bir isimle değiştirilmesini öneren Karayel, şunları kaydetti:
’’Bunu büyükşehir meclisimiz yapabilir. Kayserimiz milliyetçi, muhafazakar, geleneklerine bağlı bir şehirdir. Onun için geçmişe ait bu tip yüz kızartıcı, darbeleri çağrıştıracak unsurlardan şehrimizin kurtulmasını öneriyorum. Bu darbecilerin isimlerinin geçtiği, sıfatlarının geçtiği, darbecilerin ayak bastığı yerleri de kırklamak, kırk kere yıkamak lazım. Darbe zihniyetinden ve darbecilerden Türkiye devlet, millet ve şehir olarak kurtulalım. Onun için vesayet rejimini çağrıştıran her unsurun ortadan kaldırılması lazım. Bazı okullarımıza, cadde ve sokaklarımıza verilmiş isimlerin hepsinin ortadan kaldırılmasını doğru buluyorum.’’
Karayel, Kayseri’de ’’27 Mayıs Caddesi’’ olarak bilinen caddenin isminin ’’Demokrasi Caddesi’’ olarak değiştirilmesini önerdi.