BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Ankara’dan Batı’ya ’’katliam’’ protestosu

Mısır ve Suriye’de yaşanan olaylara batı ülkelerinin sessiz kalması Ankara’da protesto edildi. <br/>Kızılay Güvenpark’ta bir araya gelen eyl...

Abone ol

Mısır ve Suriye’de yaşanan olaylara batı ülkelerinin sessiz kalması Ankara’da protesto edildi.
Kızılay Güvenpark’ta bir araya gelen eylemciler, Mısır ve Suriye’de yaşanan olaylara batı ülkelerinin sessiz kalmasını protesto etti.
Basın açıklamasını Türkçe ve İngilizce olarak Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yardımcısı ve 12 Eylül Ülkücü mağdurları Platformu Başkanı Remzi Çayır yaptı. Çayır, yaptığı basın açıklamasında, Mısır’da insanlık dramı yaşandığına dikkat çekerek, ordunun kendi halkına karşı silah kullandığını belirtti. Çayır, Mısır’da masum insanlar öldürülürken batının sesiz kaldığının altını çizerek, “İnsan hakları örgütleri nerede? Birleşmiş milletler örgütü nerede? Demokrasiye silah çekilirken, seçilmişler silah zoruyla alaşağı edilirken, medeni dünya neden sessiz? Mısır’da öldürülenler insan değil mi?” ifadelerini kullandı.
Çayır ayrıca, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça dillerinde darbeye karşı olduklarını söyledi.
Grup üyeleri ellerinde, İngilizce ‘Suriye’de insanlık trajedisi yaşanıyor. İzleyecek misin?’ ve ‘Darbecilerin mi yanındasın yoksa insan haklarının mı?’ yazılı pankart taşıdılar.
(İHA)