BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Oğlu organlarını bağışladı, baba yüzüne kavuştu

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Türkiye’nin yüz nakli yapılan 6’ncı hastası olan 54 yaşındaki Salih Üslün’ün oğlu Sedat Üslün, organ bağı...

Abone ol

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Türkiye’nin yüz nakli yapılan 6’ncı hastası olan 54 yaşındaki Salih Üslün’ün oğlu Sedat Üslün, organ bağışının önemine dikkat çekerek, kendisinin de bütün organlarını bağışladığını söyledi.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tam yüz nakli yapılan 54 yaşındaki emekli Salih Üslün’ün yoğun bakımdaki tedavisine devam edilirken, babasının yeni yüzüne kavuşmasıyla organ naklinin önemini daha iyi anladığını belirten 26 yaşındaki oğlu Sedat Üslün, 31 yaşındaki Muhittin Turan’ın organlarının bağışlamasıyla 7 kişinin yeniden hayata bağlandığını söyledi.
Muhittin Turan’ın ağabeyi Zeki Turan ile dün bir araya geldiklerini ve başsağlığında bulunduğunu anlatan Üslün, "Allah onlardan razı olsun. Organları bağışlanmamış olsaydı bugün babam için yeni bir umut doğmamış olacaktı" diye konuştu.

"BEN DE ORGANLARIMI BAĞIŞLADIM"
Babasının silahla yaralamasının ardından zor günler yaşadığını hatırlatan Sedat Üslün, “Babam beslenemiyordu. Konuşamıyordu. Sokağa çıkmakta zorluk çekiyordu. Babama bir yüz bağışlandı. Yeni bir hayat onu bekliyor. Yüzü bağışlayan aileden Zeki Turan ile de görüştüm. Organ bağışlamanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Ben de organlarımı bağışladım. Herkes bu duyarlılığı göstermeli" şeklinde konuştu.
Oğul Sedat Üslün’ün, babasının yoğun bakımdan çıktıktan sonra alınacağı servisteki odasında heyecanlı bekleyişi devam ediyor.
(İHA)