BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,39
HABER /  GÜNCEL

Suriye Türkiyeye vizeyi kaldırdı

Türkiye ile Suriye arasında yıllardır beklenen girişim gerçekleşti. Suriye vizeyi kaldırdı, sıra Türkiye'de!

Abone ol

Mardin'in Nusaybin ilçesi Kaymakamı Yücel Gemici, Suriye tarafının vize işlemlerini kaldırdığını belirterek, ''En yakın zamanda bu işlem bizde de başlayacak'' dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile İstanbul'da düzenlediği ortak basın toplantısında iki ülke arasındaki vize uygulamasının kaldırıldığını açıklamasının ardından Kaymakam Gemici, konuyu değerlendirdi.

Gemici, Türkiye ile Suriye arasında vize uygulamasının kaldırılmasını çok olumlu bulduğunu kaydetti.

Sabah saatlerinde Nusaybin Hudut Sınır Kapısı yetkilileriyle yaptığı görüşmede, Suriye tarafının vize kaldırma uygulamasını başlattığını öğrendiğini kaydeden Kaymakam Gemici, şöyle dedi:

''Suriye tarafı vize işlemini kaldırdı. Bizde ise bakanlıktan resmi belgeler geldikten sonra uygulama başlayacak. En yakın zaman da bizim de uygulamayı başlatacağımızı düşünüyorum. Suriye ile vize uygulamasının kaldırılması ve Nusaybin'e yeni yapılacak transit sınır kapısının faaliyete girmesiyle ilçe, bölgede önemli ticaret merkezlerinden birisi olacaktır. 2008 yılında 100 binin üzerinde kişi giriş-çıkış yaptı. Vize uygulamasının kaldırılmasıyla bu trafik çok daha artacak, bu da Nusaybin ve bölge halkına ticaret ile ekonomik anlamda büyük yarar getirecektir. Bu yoğunluk, bizim de sınır kapılarımızı daha profesyonelleştirmemizi gerektirecektir.''

Kaymakam Gemici, Ramazan Bayramı'nda 6 bin vatandaşın idari mektup yoluyla Suriye'de yaşayan yakınlarını ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.