BIST 9.679
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,71
HABER /  GÜNCEL

Suriye rejimi o bölgeyi IŞİD'ten geri aldı

Suriye ordusuna bağlı birlikler Halep- Hama bağlantı yolunu IŞİD'ten geri aldı. Böylelikle Halep ile bağlantı yeniden sağlanmış oldu.

Abone ol

Suriye ordusu Hama-Halep yolunda bazı belde ve köyleri şiddetli çatışmalar sonucunda IŞİD'den geri aldı. Rejimin Halep'le bağlantıyı yeniden sağladığı belirtildi.

Suriye ordusuna bağlı birliklerin Halep-Hama bağlantı yolunun kontrolünü IŞİD'ten geri alarak, Halep ile bağlantılarını yeniden sağladığı bildirildi.

Halep'teki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Esad güçleri Halep-Hama yolunu birbirine bağlayan yolun kontrolünü IŞİD'ten geri aldı.

Şiddetli çatışmalardan sonra Hama'yı Halep'e bağlayan yol üzerindeki Hanasır beldesi, Atriye köyü ve Selemiye ilçesinin rejimin eline geçtiği ifade edildi.

28 Ekim'de terör örgütü IŞİD, Esad rejiminin Hama'dan Halep'e ikmal yolundaki Safira ilçesine girerek, rejimin Halep kent merkezi ile bağlantısını kesmişti.

Halep kırsalının güneydoğusunu elinde bulunduran Esad güçleri, kuzeyde ve batıda muhalifler, doğuda ise IŞİD tarafından kuşatma altında tutuluyor.

Humus-Halep arasındaki yol muhaliflerin kontrolünde olduğu için, rejim güçlerinin Halep'e ulaşması için Hama üzerindeki yolu elinde tutması gerekiyor.

Halep-Hama karayolu, son iki yıl içinde yol birkaç defa muhalifler ve rejim arasında el değiştirmişti.