BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  DÜNYA

Suriye patlamaya hazır bomba gibi

Suriye'de Cuma namazı çıkışı yine olaylar çıktı, 13 kişinin öldüğü iddia edildi

Abone ol
Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın aldığı bazı reform kararları ve hükümetin istifasına rağmen, Dera kentinde bugün yine gösteriler düzenlendi. Gösterilerde polisin ateş açması sonucu en az 13 kişinin öldüğü iddia edilirken, Dera'da Beşşar Esad'ın kardeşi Basil Esad'ın heykelinin yakıldığı bildirildi. 

Suriye yönetimi ise bugün devlet televizyonundan, "provokatörlerin" görüntülerini yayınladı. Devlet ajansı SANA da Dera'da göstericilerin üzerine "barbarlar" tarafından ateş açıldığını duyurdu. Açılan bu ateş sonucu ise bir ambulans şoförü ve bir polisin öldüğünü kaydetti.

Devlet televizyonu ise göstericilerin üzerine ateş açan maskeli saldırganların görüntülerini yayınladı. Haberde "barbarların" barışçıl gösterilere ateş açtığı aktarıldı.

Haberde "Bazı silahlı kişiler hem göstericilere hem de polislere ateş açıyor. Bu olay Suriye üzerinde kötü düşünceleri olan insanlar olduğunu açıkça gösteriyor. Suriye hükümeti demokrasi yanlısı gösterilerin yapıldığı bir hafta boyunca her ne kadar göstericiler güvenlik görevlilerinin öldürdüğünü söylese de meydana gelen ölümleri kınamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Görüntülerde yüzlerini kapatmış kişiler, göstericilere ateş açarken görülüyor. Silahlı kişiler, kendilerini çeken kamerayı fark ettikten sonra o tarafa doğru da ateş açıyor ve ardından kaçıyor.