BIST 9.794
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.427,76
HABER /  DÜNYA

Suriye'den Kürtlere gıda yardımı

Suriye, Kürtlere vatandaşlıktan sonra erzak da verecek

Abone ol
Suriye yönetimi, yapılan protestolarla zor bir süreçten geçen ülke içinde toplumsal huzuru sağlama yönünde bir dizi adımlar atıyor. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, dün Haseke bölgesinde yaşayan Kürtlere vatandaşlık verilmesi ile ilgili kararnameyi imzalamasının ardından, Suriye Ticaret Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada Esad'ın yayınladığı kararnameden faydalananların erzak kartı da alacaklarını duyurdu. Bakanlık dağıtılacak kartlar ile vatandaşların erzaklarının karşılanacağını belirtti.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad dün imzaladığı 49 sayılı kararnamade ülkenin kuzey doğusundaki Haseke bölgesinde yaşayan Kürtlere Suriye vatandaşlığı verilmesi yönünde karar almıştı. 1962 yılında yapılan nüfus sayımında 30 bin kişi yabancı oldukları gerekçesiyle vatandaşlık verilmemişti. Esad'ın kararnameyi imzalamasıyla birlikte 49 yıl aradan sonra Kürtlere Suriye vatandaşlığı verilmiş olacak. Kararname uyarınca Haseke bölgesinde yaşayan 100 bin den fazla kişinin Suriye vatandaşlığı alacağı tahmin ediliyor. Ticaret Bakanlığı'nın kararı ile Haseke bölgesindeki Kürtlere vatandaşlıktan sonra Suriye yönetimi erzak da vermiş olacak.

Açıklamada karardan faydalanan vatandaşların aile kartlarını almalarının hemen ardından erzak kartı alabileceklerini ve bununla ilgili gerekli düzenlemelerin tamamlandığı belirtildi.