BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
HABER /  DÜNYA

İsrail'den Türkiye'ye İran suçlaması

Wikileaks belgelerine göre İsrail, Türkiye'yi İran'a yardım etmekle suçlamış

Abone ol
İsrail'in Haaretz gazetesi, Wikileaks belgelerinden hareketle, İsrail'in Türkiye'yi "İran'ın hükleer silah programına yardımcı olmakla" ve "BM yaptırımlarını çiğnemekle" suçladığını yazdı.

Haaretz gazetesi, "İsrail Dosyası" adı altında Wikileaks tarafından sızdırılan bazı belgeleri yayımlamaya başladı. İsrail'le ilgili hemen hemen 10 bin belge bulunduğunu ve ve bunların çoğunun Tel Aviv'deki Amerikan Büyükelçiliği kaynaklı olduğunu belirten Haaretz, diğerlerinin de diğer Amerikan büyükelçiliklerinden ve Washington'daki ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan gönderildiğini belirtti.

Bunlardan biri, Amerikalılar ile İsrailli yetkililer arasında 2009 tarihinde yapılan bir toplantıya ilişkin kripto. Bu kriptoda, İsrail'in Türkiye'yi İran'ın nükleer programına yardım etmekle suçladığı ve bu suçlamanın İsrail Dışişleri'nin Siyasi Araştırmalar Bölümü Direktörü Nimrod Barkan tarafından Fransız yetkililere söylendiği belirtildi. Fransızlar ise Barkan'ın bu sözlerini Kasım 2009'da ABD'lilerle İsrailliler arasındaki bir stratejik toplantı öncesi Amerikalılara iletmiş.