BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.504,62
HABER /  GÜNCEL

Sağlam: 2,5 yılın en kısır dönemi

Ertuğrul Sağlam: Son 2,5 yılın en kısır dönemini yaşıyoruz

Abone ol
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Antalyaspor karşısında aldıkları yenilginin ardından, 2,5 yılın en kısır dönemini yaşadıklarını söyledi.

Sağlam, maçın ardından yaptığı açıklamada, kendilerini destekleyen taraftarılara teşekkür etti. İlk devre kötü geçmediğini, pozisyonlar bulduklarını ve öne geçtiklerini belirten Sağlam, şöyle konuştu: "İlk devre rakibe hiç pozisyon vermedik. Antalyaspor kontratak futbolu çok iyi oynayan bir takım. İkinci yarı, aslında rakibin biraz daha risk aldığı dönemdeki boşlukları değerlendirmek istemiştik. Ama maalesef yan toptan gol yedik. Adam markajı yapıyoruz, birebir eşleşmede oyuncumuzun sıkıntısı bize pahalıya mal oldu. Bundan sonra gol de bulduk ama Svenson'un ıskası bize pahalıya mal oldu. Rakibin becerisi vardı ve 3. golü buldular."

"OLUMLU DEĞERLENDİRMEK LAZIM"

"Yine baskı kurmaya çalıştık ama olgun atak olmadı. Geçen hafta şampiyonluk yarışından büyük ölçüde uzaklaşan takımımız bugün de mağlup olarak üçüncülük yarışını heyecanlı hale getirdi. Olaylara olumlu bakmak zorundayız. Alttaki takımlarla aramızdaki farkın açılmaması bizim için bundan sonraki maçların daha konsantre olmamızı sağlayabilir. Rakibimizi tebrik ediyorum. Olayları olumlu değerlendirmemiz lazım. Bu mağlubiyetleri iyi değerlendirip, bundan sonraki galibiyetlerin alt yapısı olarak kullanmamız lazım. Bunu yapacağız."

"EN KISIR DÖNEMİMİZİ YAŞIYORUZ"

Sağlam, bir gazetecinin, "5 maçtır kazanamıyor, neden?" şeklindeki sorusuna ise şu yanıtı verdi: "5 maçta kazanabileceğimiz maçları oynadık. Bu maçta da kazanabilirdik. Fenerbahçe maçında tarafsız medyamızın olaylara yaklaşımı faklı olsa da Fenerbahçe'nin 2 net pozisyonuna karşılık bizim de pozisyonlarımız da vardı. Karabük, belediye, Gaziantep mazı hepsinde kazanabildik. İlk üç maçlık dönemde hakem hataları oldu bizim kaderimizi belirleyen olaylar oldu. 2,5 yıllık dönemdeki belki en kısır dönemimizi yaşıyoruz. Daha istekli olmamız lazım. Böyle bir yapımız var maalesef. Oyuncularımızın yapısı da buna uygun değil pek. Bu da bizim gelecekle ilgili karalarımızı da şekillendirecektir."

"BİR SIKINTI OLMASIN DİYE HAKEMİN YANINA GİTİM"

Başarılı teknik adam, maç sonunda hakemin yanına giderek birlikte içeri girmelerinin sorulması üzerine, şunları kaydetti: "Bir tepki vardı, hakemle ilgili bir sıkıntı olmasın diye yanına gittim ve birlikte içeri girdik. Ama hakemlerimiz çok rahat maç yönetemiyor. Rahat karar verecek maçlar yönetemiyorlar. Bugün de hakem yanlış yapmış olabilir. Bugün ben de yapmam gerekeni yaptım. Bunlar ülkemizde pek olmadığı için garipseniyor. Herkes üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek zorunda. Her şeyi kazanma adına yapmamak lazım, her yolu mübah saymamak lazım. Kaybetmeyi hazmetmek kazanmaktan daha zordur demişler. Hakikaten öyle."

"GOL ATINCA SEVİNDİM, KAYBEDİNCE ÜZÜLDÜM"

Yeşil-beyazlı formayla ilk golünü atan Altidore, ilk golü attığı için sevindiğini ancak maçı kaybettikleri için çok üzüldüğünü ifade etti. Altidore, rahat kazanabilecekleri bir maçı basit hatalarla kaybettiklerini vurguladı.

"AÇIKLAMASI ZOR BİR POZİSYONDU"

Üçüncü golün yenmesinde büyük hatası bulunan Sevensson ise, açıklaması zor bir pozisyon yaşadığını belirterek, hızlı gelen topu ıskaladığını kaydetti. Genç futbolcu, şampiyonluğa giden takımdaki düşüşü, defans hatalarına bağladı. Svensson, defansın biraz daha iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti.

MEHMET ÖZDİLEK: "BURSASPOR GİBİ BİR TAKIMI 3 GOLLE YENMEK KOLAY DEĞİL"

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise, deplasmanda Bursaspor gibi bir takımdan 3 golle 3 puan almanın önemli olduğunu dile getirdi. Özellikle Galatasaray galibiyetinden sonra oyuncuları motive etmenin kolay olmadığını vurgulayan Özdilek, iyi hazırlandıklarını belirtti.

Özdilek, şunları söyledi: "İlk devre istediklerimizi sahaya yansıtamadık. İkinci devre oyunu daha önce forse etmeye çalıştık. Bursaspor gibi bir takıma karşı, geri düşüp öne geçmek kolay değil. Bu ligin en iyi takımlarından birine karşı kazanmak önemli. Biz yolumuza devam ediyoruz, sonuçta abartacak bir şey yok. Önümüzdeki 6 maçı da kazanmak istiyoruz. Mutluyuz tabiî ki. Oyuncularımız tebrik ediyorum, Bursaspor'a da başarılar diliyorum."

"TAKIM PERFORMANSI ÖNE ÇIKTI"

Bir gazetecinin, "Soyunma odasında neler yaşandı, mu maçta da ikinci yarı iyi oynadınız?" şeklindeki sorusu üzerine Özdilek, "Biz kendi kişiliğimizi sahaya yansıttığımız zaman, ikinci yarı biraz daha kendimizi ileri taşımamız gerektiğini ifade ettik. Bireysel performans yerine takım oyunu öne çıktı." şeklinde konuştu.

Özdilek, sezon sonunda sözleşmesin biteceğinin hatırlatılması üzerine, çok fazla bir problem çıkacağını tahmin etmediğini ifade etti.