BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.468,64
HABER /  POLİTİKA

Suriye muhalefeti Çankaya'ya çıktı

Suriye muhalefetinin tek çatı altında birleştiği Suriye Muhalefeti Koalisyonu, Çankaya Köşkü'nde Gül ile görüştü.

Abone ol

Suriye Ulusal Koalisyonu ve Suriye Ulusal Konseyi heyetlerini dün Çankaya Köşkü'nde kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, Muhalefet Koalisyonunu Suriye halkının meşru temsilcisi olarak tanıdığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu ay Doha'da Suriye muhalefetini tek bir çatı altında birleştirmek üzere kurulan Suriye Muhalefeti Koalisyonu Başkanı Muaz El Hatip ile Koalisyon bünyesindeki oluşumlardan Suriye Ulusal Konseyi Başkanı George Sabra ve heyetini kabul etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da hazır bulunduğu görüşmede, muhalefetin yeniden yapılandırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar ile Suriye'deki son durum ele alındı.

MUHALEFET KOALİSYONUNUN TEK BİR ÇATI ALTINDA BİRLEŞMESİ

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, Suriye halkının meşru temsilcisi olarak tanıdığı Muhalefet Koalisyonunun Doha'da tek bir çatı altında birleşmesinden dolayı katılımcıları tebrik etti.

KOALİSYON BAŞKANI EL HATİP: "TÜRK HALKININ GÖNLÜNÜ AÇMASINI UNUTAMAYIZ"

Koalisyon Başkanı El Hatip, ülkemizin bu zor dönemde Suriye'ye yönelik kardeşçe yaklaşımı, Türk halkının kendilerine gönlünü açması ve muhalefetin yürüttüğü çalışmalara destek vermesini Suriye halkının hiç unutmayacağını vurgulayarak şükranlarını sundu. El Hatip, ayrıca, Türkiye'yi birinci vatanları Suriye'den ayrı tutmadıklarını da vurguladı.

El Hatip, temel meseleler üzerinde Koalisyonun tüm üyeleri arasında tam bir görüş birliği bulunduğunu, önümüzdeki süreçte kucaklayıcı bir tutum benimseyeceklerini, hiçbir grubu dışlamayacaklarını ve sözleriyle değil çalışma ve icraatlarıyla gündeme geleceklerini ifade etti.

KONSEY BAŞKANI SABRA: "SURİYELİLERİN ZOR GÜNLERİNDE GÖSTERİLEN BU DOSTLUĞA VEFA GÖSTERECEĞİZ"

Konsey Başkanı Sabra, Muhalefet Koalisyonunun Suriye halkı adına çoğunluğu temsil ettiğini, Türkiye Devleti ve halkının şimdiye kadar kendilerine sağladığı destek için müteşekkir olduklarını belirtti. Suriye ve Suriyelilerin zor günlerinde gösterilen bu dostluğa vefa göstereceklerini söyleyen Sabra, Türkiye'nin oynadığı rolü hiçbir zaman unutmayacaklarını kaydetti. Muhalefet Koalisyonunun Genel Sekreteri Sabbagh ise, Türkiye'nin ekonomi alanındaki tecrübelerinden de yararlanmak istediklerini söyledi.