BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Suriye'de Esad ile Kürtler savaşacak

İlk kez böylesi oluyor. Esad hiç kurşun atmadan terk ettiği Kürtlerin yaşadığı kentlere toplarını çevirdi. PYD hazırlıklara başladı.

Abone ol

Suriye'de ilk kez Esad'ın ordusu ile Kürtler'in PYD'si karşı karşıya geliyor. Esad kurşun atmadan terk ettiği Kürt kentlere doğru rotasını çevirdi.

SURiYE'nin Resulayn kentinden çekilen Beşar Esad'a bağlı güçler Kürtler'in başkent yapmak istediğ Kamışlı kentini büyük bir askeri yığınak yaptı.

Suriye ordusu, helikopterlerin korumasında Kamışlı'ya binlerce asker, onlarca tank, top ve zırhlı araç gönderdi.

Mardin'in Nusaybin ilçesi karşısında bulunan Kamışlı, PKK'nın Suriye uzantısı olan Demokratik Birlik Partisi (PYD')nin kontrolünde.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Resulayn ilçesini Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) saldırıları sonucu terk eden Esad güçlerinin Kamışlı'yı da kaybetmemek için taktik değiştirdiği ve bu kez PYD ile çatışmaya hazırlandığı bildiriliyor.

Bu plan çerçevesinde helikopterlerin korumasında büyük bir konvoyla binlerce asker, onlarca tank, top, zırhlı araç, uçaksavarlar ilçenin stratejik noktalarında konuşlandırıldı.

Beşar Esad güçlerinin, ilçede daha önce askerlerin terk ettiği karakollara yerleşen PYD'nin silahlı güçlerine karşı bir operasyon düzenliyebileceği, buna karşılık PYD'nin de hazırlıklar yaptığı bildirildi.