BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den öğretmenlere görüntülü mesaj

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Öğretmenler Günü mesajını Twitter'dan yayımladı

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenlere ''Biz sizi seviyoruz, size inanıyoruz, size güveniyoruz ve şunu çok iyi biliyoruz, Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşıyacak olanlar sizlersiniz'' diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajını Twitter'dan görüntülü olarak paylaştı. Kılıçdaroğlu, konuşmasına ''Merhaba değerli öğretmen kardeşlerim. Hepinize en içten selamlarımı, saygılarımı sunuyorum. Sizlerle beraber olmaktan büyük bir keyif aldığımı da ifade etmek isterim'' diyerek başladı.

Bugünün, eli öpülesi öğretmenlerin günü olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Beni yetiştiren öğretmenlerin günü, çocuklarımı yetiştiren, bizi çağdaş uygarlığa hazırlayan öğretmenlerimizin günü. Size ne kadar borçlu olduğumuzu hepimiz biliyoruz. O nedenle size bu ülkenin sade bir yurttaşı olarak da şükranlarımı sunmayı bir görev addediyorum'' ifadelerini kullandı.

Öğretmenler Günü'nde en çok öğretmenlerin anılması ve mutlu olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Geldiğimiz noktada Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerin mutluluğunu paylaşmaktan çok onların mutsuzluklarını paylaşıyoruz. Çünkü öğretmenler sorunlarını aşmış değiller. Her geçen gün daha ağır sorunlarla karşı karşıyalar. Bir yandan atanan öğretmenler var, görevlerinin başında olan öğretmenler var, onların sorunları var. Öte yandan atanamayan yüz binlerce öğretmen var.

İskenderun Dörtyol'da yaşlı bir adam yanıma geldi ve şunu söyledi, ağlayarak, bir çocuk gibi ağlayarak, '10 yıldır çocuğumu bekliyorum, öğretmen olarak atansın diye.' Binlerce çocuğumuz öğretmen beklerken, dışarda binlerce öğretmenimiz öğrencilerini bekliyor. Bu tablo bizim hoşumuza giden bir tablo değil. Biz sizi seviyoruz, size inanıyoruz, size güveniyoruz ve şunu çok iyi biliyoruz, Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşıyacak olanlar sizlersiniz. Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen olarak anıldığı bugün, o çok daha fazla değer kazanıyor, onu çok daha fazla özlemle anıyoruz.''