BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.435,55
HABER /  DÜNYA

Suriye Kürtler'e özerklik mi veriyor? Olay açıklama

SURİYE Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Irak'taki referandum sonrasında yaptığı açıklama ile şaşırttı. Muallim, IŞİD yenildikten sonra Kürtler'le özerkliği görüşebileceklerini söyledi.

Abone ol

SURİYE resmi haber ajansı SANA'da çıkan habere göre, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Suriyeli Kürtlerin devlet sınırları çerçevesinde bir tür özerklik istediklerini dile getirdi.

Muallim, "Bu müzakere edilebilir ve diyalog konusu olabilir" dedi.

KÜRTLER'LE MASAYA OTURURUZ
IŞİD'i yenilgiye uğratır uğratmaz Suriyeli Kürtlerle masaya oturabileceklerini belirten Muallim, "DAEŞ'i yener yenmez Suriyeli kardeşlerimizle masaya oturup, gelecek için bir formül üzerinde uzlaşabiliriz" ifadelerini kullandı.

IRAK'TAKİ REFERANDUM KABUL EDİLEMEZ
Muallim, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) düzenlenen bağımsızlık referandumuna karşı olduğunu ise yineledi. "Ayrılıkçı" olarak nitelendirdiği referandum için Muallim, "bizim gözümüzde kesinlikle kabul edilemez" diye konuştu.

TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

Muallim, Suriye'nin kuzeyindeki ayrılıkçı Kürt hareketleri ve Kuzey Irak'taki bağımsız kürdistan referandumu için de Türkiye'yi sorumlu tuttu. "Türkiye, Suriye'deki hedeflerine ulaşamayınca, Kürt sorunu ön plana çıktı" diyen Muallim, Iraklı mevkidaşı İbrahim Caferi'ye ülkenin parçalanmasına neden olabilecek her türlü adıma karşı olduklarını söylediğini aktardı.