BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.495,00
HABER /  DÜNYA

Barzani'nin sitesi skandal diye verdi! PKK açıklaması

PKK'nın üst düzey isimlerinden Duran Kalkan yaptığı Kürdistan referandumu açıklaması ile Mesud Barzani'yi sinirlendirdi. Barzani'nin sitesi açıklamaları 'skandal' diye duyurdu.

Abone ol

KÜRDİSTAN referandumunu Mesud Barzani Kuzey Irak'taki koltuğunu sağlama almak için mi yaptı? PKK'lı terörist Duran Kalkan referandumun iç yüzünü açıkladı, Mesud Barzani'nin sitesi 'skandal' diye verdi.

PKK'nın üst düzey teröristlerinden Duran Kalkan, Kuzey Irak Kürt Bölgesi’nde düzenlenen bağımsızlık referandumuyla ilgili “Kürt sorunun özgürlükçü ve demokratik çözümünü engellemek istiyorlar” açıklamasını yaptı. Kalkan'ın iddiasına göre Barzani Kürt bölgesinin kontrolünü ele geçirmek için referandum oyununu oynadı.

BARZANİ'NİN SEÇİM OYUNU

Bağımsız Kürdistan referandumu sonuçları ne çıktı?

Barzani'nin sitesi Rudaw'ın 'skandal' diyerek verdiği Duran Kalkan'ın iddiası şöyle;

-“Söylenildiği gibi referandum bir statü belirlemesine değil, bir pazarlığa dönüştü. Aslında KDP’nin ekonomik-siyasi kazanç elde etmesine, yeniden seçim yapıp kazanmasına dönüştü. Yeniden iktidarı elde etme durumuna dönüştü. Demokratik bir duruş yok. Meclis işlemiyor, karar almıyor. Ulusal Kongre yok. Kürdistan’ın diğer parçaları işin içinde değil. Yarın bazı güçler çıkıp yeniden bir imha-inkar dayatabilirler. Nitekim İran, Irak, Türkiye birleşerek tehdit etti.”

Barzani referandum sonrası ilk kez konuştu