BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,05
ALTIN 2.467,06
HABER /  GÜNCEL

Suriye gözlemcileri 'silahlı saldırıların hedefindeydi'

Suriye'deki gözlemci heyetinin başkanı Tümgeneral Robert Mood, operasyonlarını askıya alma kararının arkasındaki nedenleri BM Güvenlik Konseyi'ne anlattı.

Abone ol

Suriye'deki Birleşmiş Milletler gözlemci heyetinin başkanı Tümgeneral Robert Mood, operasyonlarını askıya alma kararının öncesinde gözlemcilerin öfkeli kalabalıkların hedefi haline geldiğini ve üzerlerine silahla ateş açıldığını söyledi.

Güvenlik Konseyi'ne açıklamada bulunan Tümgeneral Mood, Suriye'de silahsız görev yapan 300 gözlemcinin en az on defa doğrudan silahlı saldırıya maruz kaldığını ve geçen hafta dokuz Birleşmiş Milletler aracına kurşunların isabet ettiğini belirtti.

Ancak Robert Mood, gözlemcilerin faaliyetlerini askıya almasının Suriye halkını kendi kaderleriyle başbaşa bıraktıkları anlamına gelmediğini söylüyor.

Suriye'den gelen son haberlerde hükümet güçlerinin bir dizi kentte top ateşi açtığı bildirildi.

Diğer yandan Beşar Esad hükümeti Humus kentinde çatışan iki taraf arasında kaldığı söylenen yüzlerce sivilin tahliyesine yardımcı olmaya hazır olduklarını duyurdu.

Tümgeneral Mood bu açıklamadan önce kuşatma altındaki Humus'taki sivilleri geçen hafta tahliye etme çabalarının başarısız kaldığını söylemiş ve taraflardan bu konuda yardım istemişti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise hükümetin ''sivillerin koşulsuz olarak kentten çıkartılmasına'' istekli olmasına rağmen, ''silahlı terör gruplarının engellerinin'' buna müsade etmediği bildirildi.